Mariborčani so z odliko opravili tudi z zadnjim gostovanjem v letošnji sezoni. Vijoličasti so gostovali na novomeškem Portovalu in Krko odpravili z izidom 1:3. Novomeščani so tako ostali brez potrditve obstanka, saj so Novogoričani slavili v Celju in se Dolenjcem približali na tri točke zaostanka, medtem ko so vijolice svojo prednost na vrhu lestvice še povečale.


“Resno smo vstopili v tekmo. Igrišče nam je po vmesnih padavinah nekoliko onemogočilo boljšo izvedbo napadov, a smo kljub temu imeli nadzor nad dogajanji in zanesljivo prišli do želenih treh točk. Imeli smo visoko taktično kulturo, bili v fazi napada sproščeni in hkrati delovni. Lahko bi dosegli še kakšen zadetek, dvakrat nam je to preprečila prečka. Toda skupna ocena je pozitivna. Čeprav je lovorika že osvojena, veseli, da je odnos ostal na pravi ravni,” je po tekmi za klubsko spletno stran dejal Ante Šimundža. Trener Maribor je posebej izpostavil Sintayehuja Sallalicha, ki je dvema zadetkoma dodal še podajo pri golu Jeana Philippa Mendyja: “Njegove kvalitete nikdar niso bile vprašljive. Dejstvo je, da ga je vmes ustavila poškodba ravno ob nepravem trenutku, ko je bil v nekakšnem naletu. Santi je pokazal, zakaj je v Mariboru. S pravim delom, z nadaljnjimi odrekanji pa bo prinesel ekipi še več.”

Zadnji krog bo znova praznik. V Ljudski vrt prihajajo pokalni prvaki Koprčani, prava ‘čaga’ pa se bo pričela po tekmi, ko bodo vijoličasti proslavili še trinajsti naslov državnih prvakov: “Za zaključek prihajajo v Ljudski vrt pokalni zmagovalci, ki so pokazali, za kako disciplinirano ekipo gre, ko želijo biti tekmovalni. Upam, da bo stadion čim bolj poln. Ekipa si zasluži takšno proslavo naslova, prav tako navijači, ki so bili sestavni del zgodbe o uspehu. Verjamem, da bomo skupaj ponovili to energijo Ljudskega vrta še enkrat in dvignili pokal ob odličnem ozračju.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…