Obračun kroga Prve lige Telekom Slovenije ni postregel s presenečenjem. Mariborčani pred domačimi gledalci, tudi z nekaj sreče, niso dopustili, da bi se gostje iz Zavrča po zmagi nad Domžalčani in Koprčani veselili novega kompleta treh točk. Po predstavi, ki ni navdušila štiri tisoč gledalcev, sta svoj pogled na srečanje predstavila tudi oba trenerja.


“Težko je po takšni tekmi povedati kaj realnega, saj so glave so še vroče. Samo srečanje smo odprli zelo dobro, zadeli smo hitro ter do konca polčasa odigrali zrelo in dobro. Med polčasom smo se dogovorili, da moramo iskati še drugi zadetek, ki bi nas razbremenil, na našo nesrečo pa smo v drugem polčasu hitro prejeli zadetek iz enajstmetrovke. O tej odločitvi ne bi govoril, ker še nisem videl počasnega posnetka. Nato smo pred koncem srečanja prejeli še drugi zadetek, ki je odločil zmagovalca. Sem mnenja, da smo se predstavili v dobri luči, morda bi lahko bili še nekoliko konkretnejši v napadu, a nismo bili povsem kompletni. Upam, da bomo v naslednjih krogih močnejši in tudi boljši,” se je po tekmi razgovoril gostujoči strateg Ivica Solomun, ki je bil po prvem polčasu, Haložani so ga dobili z zadetkom Sanina Muminovića, blizu tega, da ekipo popelje še do tretje zaporedne zmage. To se kljub vsemu ni zgodilo, tri točke so ostale doma in še osme zaporedne ligaške zmage so se veselili Mariborčani.

Ante Šimundža je sicer že v napovedih pred tekmo opozarjal na najmočnejša orožja nasprotnika, ki so prišla na plano tudi na sami tekmi. Domači trener je razloge za slabšo predstavo svojih varovancev našel tudi v slabšem stanju igrišča, ki ob pogledu od blizu res ni v najboljše stanju: “Uresničitev moje napovedi, saj je Zavrč izredno disciplinirana ekipa. Pričakovali smo obrambno naravnanega nasprotnika, na kar smo se tudi pripravili, zato to za nas ni bilo presenečenje. Imeli smo težave pri ustvarjanju igre, a gre pri tem iskati tudi objektivne razloge. Dokler ne bo boljših pogojev za igro na igriščih, bo lažje igrati ekipi, ki se brani. To ni alibi, a mimo tega ne moremo, čeprav se na to pripravljamo. Imeli smo nekaj situacij, ko žoga ni stekla ali pa je nam je nerodno odskočila, kar je šlo Zavrču na mlin. Sami smo verjeli in si želeli zmage. S spremenitvijo sistema smo prišli do priložnosti in boljše igre. Menim, da smo zasluženo zmagali.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…