Vijoličastim se ni uspelo še drugič zapored uvrstiti v spomladanski del evropskih tekmovanj. Mariborčani so za tretje mesto potrebovali skalp Schalke, a se je dogodilo ravno obratno, saj se je Schalke s tremi točkami prebil na drugo mesto in si zagotovil mesto v žrebu osmine finala Lige prvakov. Domači strateg je kljub temu poudaril, da je ponosen na doseženo in svoje igralce.


“Zagotovo sem zadovoljen. Sezona je bila fantastična. Naredili smo nekaj, kar si je po tiho želela vsa Slovenija. Maribor smo uspešno zastopali v Ligi prvakov in bili vse do konca tudi v igri za napredovanje,” je uvodoma dejal Ante Šimundža, ki mu razliko od lanskega leta, ko je Maribor v zadnji tekmi skupinskega dela Evropske lige ugnal angleški Wigan in si zagotovil spomladanski del evropske sezone, ekipe ni uspelo popeljati do mest, ki vodijo v nadaljevanje evropskih tekmovanj. Vijoličasti so po prvem polčasu, ko so se dobro upirali gostujoči zasedbi, v nadaljevanju nekoliko padli, kar so gostje izkoristili v svojo korist: “V prvem polčasu smo dobro stali. 35. tekma je začela v drugem polčasu kazati zobe, danes je zmagala bolj sveža ekipa. Kvaliteta, ki smo jo pokazali, je bila predvsem v prvem polčasu višja od nasprotnika. Svežina je odločila tekmo. Nismo več dohajali igralcev Schalkeja, kar so z eno priložnostjo tudi izkoristili.”

Šimundža je po tekmi še enkrat poudaril, da je kljub zaključku evropske sezone ponosen na svoje varovance: “Na svoje igralce moram biti ponosen. To so bile tudi moje prve besede. Za njimi je fantastično leto. Nadaljevanje, to je nadgradnja naše poti, ki si jo želimo. In zagotovo sem ponosen na svoje igralce.”

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

“Zelo smo zadovoljni in veseli, da smo zmagali ter da nam je tudi izid v Londonu pomagal. Maribor je dobro igral, otežil nam je delo, še posebej v prvem polčasu. Ko smo dosegli gol, je bilo precej lažje in bili smo tudi boljši. Zdaj se lahko osredotočimo na nadaljevanje lige prvakov, ta zmaga pa je za nas seveda zelo pomembna,” je po uvrstitvi med šestnajst najboljših klubov dejal gostujoči strateg Roberto Di Matteo, ki je po prihodu na klop modrih preporodil igro in rezultate sedemkratnih državnih prvakov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…