Mariborčani so z zmago nad Velenjčani izkoristili spodrsljaj ljubljanskih rivalov, ki so izgubili s Krko, in se prebili na drugo mesto lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Državni prvaki pred zadnjo tekmo ostajajo v dobrem položaju, saj za vodilnimi Domžalčani, ki so včeraj potrdili jesenski naslov prvakov, zaostajajo za šest točk.


“Večji del res dobre tekme smo bili boljši nasprotnik in si ob treh zadetkih ustvarili številne priložnosti. V zadnjih desetih minutah se nam je zgodil padec zbranosti, toda 32 odigranih tekem se mora nekje poznati. Fantje so pod velikimi obremenitvami že več mesecev. Zaključek ni bil po željah, če pogledamo celotno tekmo, pa ostaja odličen vtis, saj je bilo vse na visoki ravni. Osvojili smo nove točke z dobro igro, ob tem, da smo imeli pred tekmo kar nekaj težav pri sestavi začetne enajsterice in celotnega zapisnika,” je po tekmi, v kateri so se vijolice veselile dvanajste ligaške zmage v letošnji sezone, dejal trener Ante Šimundža. Strateg Maribora je imel pred začetkom kar nekaj težav s sestavo ekipe, saj sta obračun izpustila bočna branilca Petar Stojanović in Aleš Mejač, Željko Filipović in Agim Ibraimi pa sta zaradi bolezni tekmo pričela na rezervni klopi. Priložnost za debi je tako dobil Robert Pušaver, ki je dobro izkoristil ponujene minute: “Robi Pušaver je v B-ekipi opozoril nase z dobrimi predstavami. Iščemo rešitve tudi v ekipi, ki je ustvarjena s tem namenom, da lahko iz te naslednji dan ali pa v bližnji prihodnosti uvrščamo najbolj obetavne igralce v člansko moštvo. Ko je ekipa na tako visoki ravni in so nosilci v pravi podobi ter pokažejo svoje znanje, kot je bilo proti Rudarju, se je debitantu lažje vključiti. Zavedamo se, da je pred njim še ogromno dela, je pa Robi vsekakor opozoril nase.”

Robert Pušaver je izkoristil priložnost in dobro opravil z debijem. (Foto: Jure Banfi)
Robert Pušaver je izkoristil priložnost in dobro opravil z debijem. (Foto: Jure Banfi)

Krog pred koncem jesenskega dela sezone se lahko Mariborčani pohvalijo tudi z vodilnima strelcema lige, saj je Marcos Tavares z dvema zadetkoma ujel Luko Zahovića, oba sta zadela po devetkrat: “To pomeni, da ni treba dvomiti v naše napadalce. Ogromno vlagajo vase, v svoje nogometno življenje. Spoznanje, da imamo dva igralca na vrhu lestvice strelcev, je le še dodaten zagon za oba in za ekipo v prihodnjem obdobju.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…