Mariborčanom v Lizboni ni uspelo, podobno kot v Londonu je tudi tokrat nasprotnik močno prevladoval, na srečo vijoličastih pa je bil razpoložen Jasmin Handanović, ki je preprečil višji poraz. Sporting je prikazal izjemno predstavo, Mariborčani so bili brez pravih možnosti, kar je po tekmi priznal tudi Ante Šimundža, trener Maribora.


“Zavedali smo se nasprotnikovega pritiska v prvih 20 minutah. Dejstvo je, da danes nismo bili na nivoju, ki smo ga navajeni. Vseeno smo predvsem v drugem polčasu prikazali višji nivo, ki smo si ga želeli, je pa bil Sporting danes tako razigran in toliko boljši, da nismo imeli kaj veliko priložnosti,” je takoj po tekmi za Planet TV dejal mariborski strateg Ante Šimundža in priznal, da je bil nocoj Sporting boljši nasprotnik. Mariborčani so v začetku drugega polčasa zaigrali bolje, dolg premor zaradi težav z razsvetljavo je vijoličastim očitno koristil, a je individualna napaka sredi drugega polčasa odločila zmagovalca: “V drugem polčasu smo bili precej bolj ofenzivni, imeli dve prekinitvi in delovali dokaj dobro, nato pa po individualni napaki prejeli zadetek. Sporting je bil danes na nivoju svoje kvalitete, sami pa nismo bili na nivoju, na katerem znamo biti. Za nami je peta tekma, vse karte so še odprte, vse imamo v svojih rokah in pozitivno zremo naprej.”

Nogometaši Sportinga so na trenutke izkoriščali višek prostora, ki so jim ga ponujali Mariborčani, tudi Šimundža je po tekmi priznal, da so njegovi varovanci s premalo agresivno igro nasprotniku omogočali gradnjo napadov: “Vsekakor tekaško nismo bili na nivoju, ki smo si ga želeli. Bili smo premalo agresivni predvsem v onemogočanju njihovih napadov, Sportingovi igralci so imeli preveč časa za razmišljanje, za kar smo bili kaznovani, saj poznamo njihovo individualno kakovost in hitrost. Bili so tako razigrani, da smo jim težko sledili in parirali.”

Kljub vsemu pa slovenski državni prvak ostaja v igri za prezimitev v Evropi, možnosti za drugo mesto resda ni več, zato pa se lahko vijoličasti z zmago nad Schalkejem uvrstijo v nadaljevanje Evropske lige: “Če bi nam pred začetkom tekmovanja nekdo dejal, da bomo v zadnji tekmi v igri za napredovanje v Evropsko ligo ali Ligo prvakov, bi to sprejeli z obema rokama. Vse kar je bilo storjenega do sedaj, je velik plus. Razmišljamo o tem, da imamo vse v svojih rokah in naredili bomo vse, kar je v naši moči, da pridemo do rezultat, ki si ga želimo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…