Mariborčane preizkušnja 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije čaka šele v nedeljo. Vijoličasti bodo gostovali v Domžalah, ki so prezimile na vrhu ligaške razpredelnice, a spomladi ne dosegajo rezultatov iz jesenskega dela sezone. Takrat so varovanci trenerja Luka Elsnerja dvakrat ugnali tudi Maribor, ki pa tokrat računa na drugačen razplet.


“Priprave potekajo po ustaljenem ritmu. Imeli smo dovolj časa za temeljito pripravo na naslednjega nasprotnika. Domžale, ki so bile jesenski prvak, so ekipa, ki ima rep in glavo. Na gostovanju nas čaka izjemno trda in težka tekma, zagotovo pa razmišljamo o sebi in svojih kvalitetah. Skušali bomo vsiliti svoj način igre in ta način priti do pozitivnega rezultata,” je na današnji novinarski konferenci uvodoma dejal Ante Šimundža, ki bo tudi v nedeljo pogrešal Dareta Vršiča, vprašljiv pa je tudi nastop Željka Filipovića. Preostali so nared za nedeljsko gostovanje pri Domžalčanih, ki so jeseni dobile oba obračuna. Kakšne zaključke je iz teh dveh potegnil mariborski strateg? “Iz dveh jesenskih tekem smo povlekli dve stvari. Bili smo enakopravni ali pa celo boljši nasprotnik, v zadnji tekmi je bilo razmerje strelov 21:1 v našo korist, a smo kljub temu doma izgubili. Ampak to je pač nogomet, ki se igra za zadetke. Bili smo manj konkreti od nasprotnika, a to ne spremeni dejstva, da so Domžale odnesle vse tri točke. Vemo, kaj si želimo, konkretnost nas bo popeljala do izida, ki si ga želimo. Smo pa iz teh dveh tekem potegnili zaključke, ki nam bodo v nedeljo pomagali,” je dejal prvi mož mariborski stroke.

"Ne le Trajkovski in Črnic, škodijo nam lahko tudi ostali posamezniki!" (Foto: Nicky Kristl)
“Ne le Trajkovski in Črnic, škodijo nam lahko tudi ostali posamezniki!” (Foto: Nicky Kristl)

V nadaljevanju smo ga povprašali še o nekdanjem vijoličastem dvojcu. Matic Črnic in Dejan Trajkovski sta pozimi prestopila v domžalske vrste: “Bolj kot igralci nasprotnika, me zanimajo igralci Maribora. Je pa res, da imajo dovolj kvalitete, s katero lahko zagrenijo življenje vsakemu nasprotniku. Tudi Trajkovski in Črnic nista izjema, gre pa seveda za igralca, ki sta bila dolgo člana Maribora. So pa tudi ostali posamezniki dovolj nevarni, da nam lahko škodijo. Kot pa sem že dejal, me v prvi vrsti zanima moja ekipa.” Med jesenskim in spomladanskim obračunom pa obstaja še nekaj razlik, za razliko od jesenskega dela sezone se Štajerci v obračun podajajo kot vodilno moštvo lige: “Situacija je drugačna, kot je bila preden smo se prebili na prvo mesto. Na prvem mestu se počutimo dobro in želimo tu tudi ostati, smo ambiciozni, želimo najvišje, najhitreje in najmočneje. Naredili bomo vse, da ostanemo na vrhu. Razlika pa je ta, da sedaj ne lovimo, ampak smo preganjani s strani nasprotnikov, ki nas želijo ujeti.”

43-letni Mariborčan se je za zaključek dotaknil še področja, ki ga je načel že po tekmi z Zavrčem. Stanje igrišč namreč ni najboljše, a se to vseeno ne odraža na rezultatih Maribora. Šimundža je tako pristavil, da je nerealno pričakovati, da bi na vsaki tekmi polnili nasprotnikovo mrežo: “To so stvari, mimo katerih v Sloveniji ne gre. V uvodnih krogih vegetacija ni najboljša, smo pa se prilagodili, zavedamo se, kakšna igrišča nas čakajo. Dejstvo pa je, da smo osvojili dvanajst točk, kar pomeni, da smo prilagodljivi. Kljub vsemu je nerealno pričakovati, da bomo na vsaki tekmi dosegli pet zadetkov. Tudi nasprotniki trenirajo in želijo proti nam dati svoj maksimum, tako kot ga dajemo tudi sami.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…