Mariborčani so v nadaljevanju državnega prvenstva še neporaženi. V petih tekmah so Štajerci, ki v igri sicer niso blesteli, osvojili 13 točk, nove točke bodo po reprezentančnem premoru naskakovali že jutri popoldne, ko v Ljudskem vrtu gostuje novomeška Krka, ki spomladi pridno zbira točke, v petih tekmah so jih varovanci trenerja Andreja Kastrevca zbrali sedem.


“Ne gledamo na to, kdo stoji na nasprotni strani. Vsako tekmo jemljemo maksimalno resno, na vsakega nasprotnika se pripravimo z enako mero profesionalnosti, tudi jutrišnji nasprotnik ni nikakršna izjema. Zavedamo se kvalitete Krke in stvari, ki jih počnejo dobro, vseeno pa imajo tudi slabosti, kar bomo skušali vnovčiti. Prvo tekmo po reprezentančnem premoru se komaj čaka, tudi fantje na treningih kažejo izjemno veliko željo,” je pred današnjim dopoldanskim treningom dejal trener Ante Šimundža, ki bo lahko jutri računal tudi na povratnika po poškodbi Dareta Vršiča in Luko Zahovića, ki je predčasno zaključil reprezentančno akcijo mlade izbrane vrste, a se je izkazalo, da s poškodbo stopala ni nič hujšega. Novomeščani so sicer dobra stranka Maribora, saj Dolenjci po povratku med elito proti vijoličastim še niso osvojili točke, izgubili so tudi vse štiri jesenske obračune, a Šimundža pravi, da se Novomeščani tudi tokrat ne bodo branili: “Od zgodovine ne živimo, potrebno je gledati sedanjost in ostati realen. Tudi Krka se je na Maribor verjetno pripravljala z dodatnim motivom. V Ljuskem vrtu je vselej lepo igrati pred ogromnim številom gledalcev. Tako kot vedno, tudi tokrat prihajajo igrati nogomet. Verjamem, da bo tekma dobra in da bomo na nivoju, ki si ga želimo. Ne razmišljamo o preteklosti, saj smo dovolj profesionalni, zreli in izkušeni, da vemo, da je vsaka tekma zgodba zase.”

Podobno kot poškodovani Željko Filipović, ki ga mučijo težave s hrbtom, bosta jutrišnje srečanje izpustila tudi kaznovana Petar Stojanović in Mitja Viler, namesto katerega bo na položaju najverjetneje zaigral Erik Janža. Prekmurec priznava, da je z zimsko selitvijo vse na višjem nivoju, po uvodni pomladanski preizkušnji pa si želi znova okusiti slast igranja: “Nekaj časa sem bil zaradi poškodbe stegenske mišice prisilno odsoten, vendar sem se vrnil. Nisem bil nestrpen, saj mi je trener dejal, da delam dobro, naj se trudim in bom dobil priložnost. Kot pravim, nestrpnosti ni bilo, čeprav si vsak posameznik želi igrati vsako tekmo. Trdo sem delal in upam, da bom priložnost dobil že v kratkem.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…