Mariborčani so znova dokazali, da se lahko, kljub slabšim predstavam na domači fronti, v Evropi enakovredno kosajo tudi z najboljšimi nasprotniki. Londonski Chelsea se je moral na gostovanju v štajerski prestolnici sprijazniti zgolj s točko, vijoličasti so znova dokazali, da so v najtežjih trenutkih najmočnejši.


“Tekma je bila izjemna, fantastičen spektakel v Mariboru, ki sta ga priredili obe ekipi. Odigrali smo fantastično tekmo in dokazali, da smo lahko v skupinskem delu Lige prvakov konkurenčni tudi najmočnejšim ekipam. Menim, da je rezultat dokaj realen,” je uvodoma dejal Ante Šimundža, ki se je v nadaljevanju dotaknil tudi zapravljenih priložnosti vijoličastih, ki so Mariborčane stale povišanja prednosti, ki bi lahko bilo že neulovljivo: “Ne obžalujem. Iz preprostega razloga, saj je Chelsea zgrešil enajstmetrovko, česar ne smemo pozabiti. Res je, da bi se tekma ob povišanju vodstva razvila v drugo smer, ampak tako pač je v nogometu, vemo kakšna ekipa je Chelsea. Na koncu bi lahko izgubili tudi točko, zato ponavljam, da je glede na potek tekme in priložnosti, rezultat realen.”

Foto: Jure Banfi
“Dokazali, da smo lahko v skupinskem delu Lige prvakov konkurenčni tudi najmočnejšim ekipam.” (Foto: Jure Banfi)

“Agim se je vklopil v fantastično predstavo celotne ekipe. Svojo dobro igro je kronal tudi z zadetkom. Z voljo in željo je kljub bolezni premogel energijo, ki jo je potreboval. Od njega tudi v naslednjih tekmah pričakujem enake predstave,” je o Ibraimiju, strelcu vodilnega zadetka vijoličastih, dejal šef domače stroke in se v nadaljevanju dotaknil še vprašanja bosanskega novinarja, čigar vprašanje se je nanašalo na pričakovanja v zadnjih dveh tekmah skupinskega dela tekmovanja: “Čakata nas še dve tekmi, v igri pa je še šest točk. Imamo tri točke in smo še v igri za napredovanje, na voljo sta tako drugo in tretje mesto, a se s tem ne obremenjujemo! Šli bomo od tekme do tekme, ko bo prišla na vrsto tekma s Sportingom, bomo razmišljali o njej, se na tekmo pripravili maksimalno, in tako bo tudi pri Schalkeju. Ko bo konec skupinskega dela Lige prvakov, bomo potegnili črto in videli koliko točk smo osvojili. Šele takrat bomo videli, če smo osvojili drugo ali tretje mesto, v tem trenutku pa ne delamo kalkulacij, se pa veselimo vsake naslednje tekme. Se pa zavedamo, da bo obračun s Sportingom izredno težak.”

Odlično vzdušje na tribunah Ljudskega vrta je pohvalil tudi Jose Mourinho, tudi domačega stratega glasna spodbuda ni pustila ravnodušnega. “Mislim, da so navijači Maribora najboljši na svetu. Vselej nam dajo veliko potrebne energije. So kritični, ko morajo biti, v določenih trenutkih tudi evforični, kar je normalno. Navijači so nas dvanajsti igralec, kar so dokazali tudi danes, ko so nam dali dodatno energijo, ravno v trenutku, ko nam je bilo v tekmi najtežje.” 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…