Generalka pred začetkom spomladanskega dela sezone je tudi za Mariborom. Državni prvaki so v Ljudskem vrtu s 3:0 odpravili velenjski Rudar, ki se lahko zahvali predvsem vratarju Rozmanu, da poraz ni bil še višji. Mariborčani so zelenico tako zapuščali zadovoljni, po zadnji pripravljalni preizkušnji pa je bil z videnim zadovoljen tudi trener Ante Šimundža.


“Odigrali smo neke vrste generalko. Delovali smo zelo dinamično in si ustvarili ogromno število priložnosti, trikrat tudi zadeli in bili boljši nasprotnik. Današnja predstava je bila tista, ki smo si je želeli. V naslednjih dneh bomo skušali izpiliti še določene podrobnosti in moram reči, da komaj čakamo začetek prvenstva,” je stratega vijoličastih uvodoma dejal pred našim mikrofonom. Pod zadetke so se v drugem polčasu podpisali Agim Ibraimi, Dalibor Volaš, ki je zadel že sedmič v pripravah, ter Elvedin Džinić, ki je v izdihljajih srečanja žogo poslal v lastno mrežo. 43-letni Mariborčan je dober teden pred nadaljevanjem Prve lige Telekom Slovenije še enkrat priznal, da je zadovoljen z opravljenim v pripravah: “Tekma z Rudarjem, kljub dobri igri, ne spremeni pozitivne ocene priprav. Vse kar nas je pestilo, so bile zgolj začetne bolezni, ko so nam igralci trumoma izpadali. To smo skušali nadomestiti v nadaljevanju, a lahko povem, da smo z določenimi posamezniki glede na ostale še vedno teden ali dva v zaostanku. Skupna ocena priprav pa je vseeno izredno pozitivna.”

“Ibraimi, Sallalich, Bohar in Hotić,” je na vprašanje, kdo lahko v uvodu spomladanskega dela nadomesti poškodovanega Dareta Vršiča, kratko in jedrnato odgovoril ter se v nadaljevanju vseeno nekoliko bolj razgovoril: “Vsakega igralca, ki je v moštvu in nanj ne morem računati, je škoda. Celotno ekipo bi si želel imeti zdravo, tako Dare Vršič kot tudi Jean Philippe Mendy pa sta igralca, ki si želita igrata v prvi ekipi, zato njuna odsotnost zagotovo dela nekaj skrbi. Verjamem, da bodo ostali odgovorili in njun minus nadomestili z dobrimi predstavami.”

Mariborčani se bodo v soboto za uvod v spomladanski del državnega prvenstva pred domačimi gledalci pomerili z Gorico. Kot pravi Šimundža, sam začetne enajsterice še nima izoblikovane, saj si lahko privošči veliko rotacij: “Trenutno je situacija takšna, da imamo ogromno možnosti za rotacije, saj imamo na vsaki poziciji dva enakovredna nogometaša. Trenutno forma in nasprotnik pa sta dejavnika, ki določata ekipo. Imamo kader dvajsetih nogometašev, ki si v tem trenutku zaslužijo prvo ekipo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…