Mariborčani so na gostovanju v Kopru podaljšali niz neporaženosti. Vijoličasta četa je v državnem prvenstvu neporažena že dvanajst tekem zapored, po treh zaporednih remijih in nekoliko slabših predstavah pa so Štajerci pred sredinim pokalnim obračunom s Celjani v svojo statistiko vpisali visoko zmago nad koprskimi kanarčki.


“Zavedali smo se, da je Koper ekipa, ki je na domačem igrišču izredno prepričljiva. Naš pristop je bil zelo dober, že v začetku srečanja smo nakazali smer, v katero bo šla tekma, hitro smo prevzeli kontrolo in bili v napadu takoj nevarni, plod tega pa so bili tudi štirje zadetki v koprski mreži,” je uvodne misli po srečanju strnil gostujoči strateg Ante Šimundža, ki je tako kot domači trener Alen Ščulac v začetni enajsterici storil nekaj rošad. Spremembe v postavi so bile sicer precej bolj očitne v domačem taboru, saj je Ščulac v primerjavi z zadnjo tekmo z Rudarjem zamenjal praktično celotno enajsterico. Koprčani so bili namreč z mislimi deloma že pri torkovi pokalni preizkušnji, ko bo na Bonifiki odigrano prvo polfinalno srečanje. “Koprčane že v torek čaka pokalno srečanje. Prihajajo v ritem dveh tekem tedensko, česar smo mi navajeni že nekaj časa. Sedaj tudi njih čaka soočanje s tem problemom ali privilegijem. Sami to jemljemo kot privilegij, danes pa je naša daljša klop pokazala, da imamo v mladinskih vrstah igralca, ki je prihodnost. Igralci, ki dobijo priložnost, so tisti, na katere računamo tudi v prihodnosti,” je dejal Šimundža in imel ob koncu izjave v mislih 18-letnega debitanta Dejana Vokića, ki je v igro vstopil pred začetkom drugega polčasa in pokazal zelo dobro predstavo.

“Izključitev je bila zelo pomembna. Veseli me, da smo ostali osredotočeni skozi celotno srečanje. Po vodstvu z 0:1 smo nadaljevali z miselnostjo, do nasprotnika pokazali veliko mero spoštovanja in nikakor nismo bili podcenjevalni. Na Bonifiki smo naredili dober posel in zasluženo osvojili tri točke,” je še pristavil strateg vodilne ekipe Prve lige Telekom Slovenije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…