Mariborčani, ki so med tednom ostali brez šeste zaporedne uvrstitve v finale Pokala Slovenije, so v včerajšnjem gostovanju pri Radomljanih upravičili vlogo favoritov, jezo stresli nad zadnjeuvrščeno ekipo Prve lige Telekom Slovenije ter se po izidu 1:6 veselili najvišje zmage v letošnji sezoni.


“Videla se je enotnost kluba, energija, ki jo vsi skupaj premoremo kot celota in vse se je odrazilo na rezultatu. Fantje so pokazali homogenost, resno pristopili k tekmi. Te tri točke so zelo dobrodošle, pomembne v boju za naslov prvaka. Je pa pred nami na tej poti še sedem tekem, tako da nadaljujemo mirno, osredotočeno,” je po koncu srečanja v domžalskem Športnem parku dejal mariborski strateg Ante Šimundža, ki se je v zadnjih dneh znašel na udaru nekaterih medijev in tudi privržencev vijoličastih. Šimundža je imel pred tokratnim obračunom precej težav s sestavo enajsterice, a je poškodovani Marko Šuler stisnil zobe, po poškodbi pa se je na igrišča vrnil tudi Sintayehu Sallalich: “Stanje s kartoni in poškodbami nas je privedlo do tega. K sreči smo hitro uredili opornico za Šulerja, saj je bil pred tekmo tudi on vprašljiv. Upajmo, da so zdaj vsi ti zapleti s poškodbami končani. Vrnili smo tudi Sallalicha, vrste se dopolnjujejo. Ob učinkovitosti veseli tudi spoznanje, da smo ob menjavah delovali enako tekmovalno, motivirano, zbrano. To je spodbuden vtis za naprej. Zdaj pa je že prisotna popolna osredotočenost na derbi.”

Visoka zmaga pa je po slabših izidih dobra popotnica za sredin večni derbi z Ljubljančani, ki se bo v Ljudskem vrtu pričel ob 17. uri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…