Mariborčani v pripravah na spomladanski del sezone ostajajo neporaženi. Vijoličasti so se v večernem terminu pomerili s Steauo, s 25 naslovi najuspešnejšim romunskim klubom, s katero so se po dinamičnem obračunu razšli brez zadetkov. Kljub temu pa so Štajerci prikazali zelo dobro predstavo.


“Igrali smo proti uglednemu nasprotniku, Steaua je odlična ekipa, ki je nedvomno kandidat za Ligo prvakov. Bila je zanimiva, koristna preizkušnja, v kateri smo pokazali izredno kvaliteto, taktično kulturo ekipe. Vedeli smo, kako se lotiti tekme in po prikazanem sem dobil veliko odgovorov glede ekipe,” je po obračunu z evropskim prvakom iz leta 1986 dejal Ante Šimundža, ki je v nadaljevanju pogovora za klubsko spletno stran še dodal, da je opazno stopnjevanje forme: “Steaua ima kvaliteto, dinamiko, hitrost, vendar je bila naša taktična disciplina v fazi obrambe odlična. V drugem polčasu smo bili nekoliko preveč igrivi v fazi napada, da nismo konkretneje izkoristili prostora, ki se nam je ponudil, ampak če bi bili že danes v optimalni formi, to ne bi bilo dobro za začetek prvenstva. Veseli spoznanje, da stopnjujemo formo in jo želimo nadgrajevati. To se bo zgodilo v naslednjih dveh tednih.”

Vseh 90 minut srečanja je v osrčju zvezne vrste odigral tudi Željko Filipović, ki je imel v začetnem delu priprav precej težav z zdravjem: “Dobro se počutim in na vsakem treningu dajem vse od sebe, saj želim čimprej ujeti raven pripravljenosti soigralcev, ampak mislim, da sem jih že ujel. Proti tako dobremu nasprotniku črpaš dodatno energijo, tako da nam je ta preizkušnja zelo koristila in vesel sem, da sem igral tudi sam.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…