Mariborčanom se včeraj ni izšlo po željah, težko bi rekli po pričakovanjih, ne glede na napovedi pred tekmo. Vsakršna točka bi bila namreč velikansko presenečenje, resda pa nihče od vijoličastih privržencev verjetno ni pričakoval tako visokega poraza. Nogometaši Chelseaja so s pridom izkoriščali in kaznovali napake mariborske obrambe.


“Zelo težko je karkoli komentirati, ker smo videli eno ekipo, ki je zelo resen kandidat za naslov prvaka. Igralsko so izven našega dosega, njihova individualna igralska kakovost je neverjetna. Kaj reči, Chelsea je bil danes enostavno toliko boljši, da si je popolnoma zaslužil tri točke,” je po tekmi dejal Ante Šimundža, strateg Maribora, ki je tokrat presenetil z odločitvijo, da na mesto desnega krilnega vezista postavi Aleš Mejača. Kljub predvidevanjem, da se bodo Mariborčani postavili dokaj obrambno, so vijoličasti v srečanje krenili pogumno, morda celo preveč sproščeno, kar so znali Londončani hitro kaznovati. V mreži Jasmina Handanovića je končalo kar šest žog, tudi Šimundža je po tekmi priznal, da je razlika v kakovosti enostavno prevelika: “Razlika v kakovosti med slovenskim in angleškim nogometom je ogromna. Angleški nogomet je enostavno izven našega dosega. Zelo težko je priti iz slovenskega prvenstva in igrati proti enemu izmed velikih kandidatov za naslov angleškega ter evropskega prvaka. To je neka povsem druga zgodba. Ekipa Chelseaja je individualno toliko kakovostna, da nasprotnik na igrišču deluje nepovezano. Če vemo, da smo dobili tri zadetke iz protinapadov, to pomeni, da smo bili v tem segmentu malce naivni, Chelsea pa je imel ob vsej svoji kakovosti tudi izredno dober dan in zato je prišel do tega rezultata.”

“Mislim, da se mi na začetku tekme nismo preveč odprli in da ni bilo to krivo za visok poraz. Večji problem vidim v tem, da smo bili v zaključku napadov preveč nekonkretni. Chelsea je takšna ekipa, ki ve, kako to izkoristiti. Zdi se ti, da si konkurenčen, ampak če ne zaključiš konkretno, te takoj lahko kaznujejo. Enostavno so tako kakovostni, da znajo vsako tvojo napako, vsak puščen prostor v obrambi odlično izkoristiti,” je o kakovosti nasprotnika po drugem najvišjem evropskem porazu kluba še razlagal 43-letni trener, ki ga že v soboto čaka nova obveznost, vijolice namreč gostujejo pri Zavrčanih.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…