Tekme 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije so že za nami. Na vseh štirih sobotnih tekmah so padli po štirje zadetki, najlepše presenečenje kroga pa so pripravili nogometaši novomeške Krke, ki so se na gostovanju v Ljudskem vrtu veselili remija in točke, čeprav je že močno dišalo tudi po skalpu Maribora, ki ga je v zaključku tekme po močnem pritisku na vrata Dolenjcev rešil kapetan Marcos Tavares.


“S točko smo danes lahko zadovoljni. Veseli me, da smo drugi polčas odprli zelo pogumno in konkretno. Uspelo nam je dvakrat zadeti, mi je pa žal, da nismo izkorstili igralca več in nismo bolje odigrali kakšnega od protinapadov. Menim, da bi lahko tako prišli še do kakšne priložnosti. Dobesedno smo so malce ustrašili zmage, kot pa sem že dejal, smo konec koncev zadovoljni tudi s tem, da smo v Ljudskem vrtu osvojili točko,” je srečanje ocenil gostujoči strateg Andrej Kastrevec, ki se je držal besed izrečenih dan pred tekmo, ko je dejal, da bodo njegovi varovanci v štajerski prestolnici zaigrali odprto in napadalno. Dolenjci so v uvodu drugega polčasa poskrbeli za pravi šok na igrišču in tribunah Ljudskega vrta, saj so za izenačenje in vodstvo potrebovali vsega štiri minute. Domači strateg Ante Šimundža je bil lahko s točko precej manj zadovoljen, čeprav je priznal, da je bila delitev izplena pravična: “Že pred tekmo sem opozarjal, da nas čaka izredno zahtevno srečanje. Zavedali smo se kvalitete Krke. Sami smo v uvodnih minutah drugega polčasa imeli nekakšen ‘blackout’, kar je Krka izkoristila in z dvema zadetkoma prišla do vodstva. Tudi izključitev nam ni šla na roko, vseeno pa smo pokazali karakter, z igralcem manj smo dominirali v polju, prišli do večjega števila priložnosti in dosegli zadetek, ki smo si ga po mojem mnenju zaslužili. Glede na potek smo lahko zadovoljni s točko, čeprav smo si želeli vseh treh. Z igralcem manj smo izredno garali, vendar je stvar takšna, da te nasprotnik v primeru, da greš prelahko v tekmo, hitro kaznuje. Delitev točk je tako najbolj pravična.”

Tavares je imel že pred zadetkom nekaj zrelih priložnosti, ki pa jih ni izkoristil. (Foto: Jure Banfi)
Marcos Tavares je imel že pred zadetkom nekaj zrelih priložnosti, ki pa jih ni izkoristil. (Foto: Jure Banfi)

Nekdanji napadalec se je v nadaljevanju strinjal, da so Novomeščani v uvodnih minutah nadaljevanja izkoristili domačo nepazljivost, s čimer so Mariborčani nasprotniku ponudili dva zadetka. Mariborski trener je že pred tekmo opozarjal, da bodo Novomeščani v Ljudskem vrtu želeli igrati nogomet, zato ga s svojim pristopom niso presenetili: “Vedeli smo se, da Krka želi igrati, zato je bila igra v prvem polčasu na obeh straneh precej odprta. V obrambi smo delovali zelo dobro, Krki smo ponudili bore malo priložnosti, v fazi napada pa smo bili zelo nevarni, a žal nismo izkoristili več priložnosti. Kot pravim, smo Krko kljub igralcu manj pritisnili na njihovo polovico. Če se ne motim, si po izključitvi niso pripravili niti enega udarca. Z desetimi igralci smo dominirali, nikakor pa ni šlo za presenečenje, saj smo vedeli, kaj želi nasprotnik.” 

“Na vsaki tekmi si želimo zmage. Z igralcem manj je bilo zelo težko, a smo se borili. Vsi igralci smo dali vse od sebe ali pa še več kot zmoremo. Na koncu je bilo 2:2 in mislim, da točka ni slaba,” je po koncu srečanja razlagal Marcos Tavares, ki je bil po remiju z mislimi že pri sredini preizkušnji z Olimpijo: “Znova si želimo zmage in si v državnem prvenstvu priigrati čim več prednosti. Od danes naprej bomo razmišljali zgolj o sredinem derbiju.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…