Prvoligaši so s tekmami 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije vstopili v zadnjo tretjino državnega prvenstva. Po prekinitvi niza štirih zaporednih porazov si je verjetno najbolj oddahnil koprski strateg Slavko Matiću, ki mu je po slabih rezultatih že pošteno gorelo pod nogami, a so obračun na Portovalu zaznamovale tudi sodniške napake. Tokrat še precej večje kot dan pred tem v Velenju.


In znova je bil v vlogi osrednjega ‘junaka’ sodnik z značko FIFA mednarodnega sodnika. Če je v Velenju blestel Mitja Žganec, je v Novem mestu Slavko Vinčić pošteno razburil domači tabor, še posebej pa trenerja Andreja Kastrevca, ki ga je Mariborčan zaradi protestov v 82. minuti, ko je resda upravičeno razveljavil zadetek za 1:1, tudi izključil. Novomeški strateg pa se (ravno tako upravičeno) ni mogel umiriti niti nekaj minut po koncu obračuna, ko je pred kamerami zabrusil, da je sodnik Vinčić naredil sramoto slovenskemu nogometu. “Nerad se ukvarjam s sodniki, ampak danes … sodniki so sestavni del nogometne igre, to je res, ampak to, kar je gospod Vinčić z ekipo danes naredil na Portovalu, nima zveze z nogometom in je sramota za slovenski nogomet! Pa tudi, če me še stokrat kaznujejo! S takšnim sojenjem je nemogoče zmagati tekmo. Fantom čestitam za borbeno igro, imeli smo kup priložnosti, ki jih resda nismo izkoristili. Na koncu smo nezasluženo izgubili, ob tem pa nas je ‘skartoniral’, da sploh ne vem, kako bom sestavil ekipo za tekmo z Mariborom. Kopru čestitam za zmago, še enkrat po poudarjam, da tole danes ni imelo zveze z nogometom,” je po zaključku dvoboja bentil Kastrevec in imel za to kar nekaj razlogov.

Razveljavitev novomeškega zadetka za 1:1 iz 80. minute ni sporna, je pa precej bolj sporno to, da je Vinčić za odločitev po posvetu s pomočnikom Pergerjem potreboval več kot debelo minuto, s čimer je tudi v domači tabor vnesel precej nemira in glasnih protestov. Ob še nekaj manjših napakah je Vinčić domačo zasedbo razhudil tudi v 77. minuti, ko so Koprčani povedli, domači pa so zahtevali igranje z roko. Po predložku z leve strani igrišča je žoga Štromajerja zadela v desnico, ki pa je bila v naravnem položaju. Kljub temu se je izkušeni napadalec nenamerno znašel v vlogi ‘asistenta’, saj je žogo ‘namestil’ Lokaju, ki jo je z močnim strelom zabil v mrežo Krke. Največjo napako pa si je, vsaj po naši oceni, Vinčić privoščil v uvodu drugega polčasa, ko je zaradi domnevnega prekrška Luke Bogdana razveljavil zadetek Lea Ejupa. Za mnenje o najspornejši situaciji smo poprosili nekaj sodnikov, a smo, kot je že v navadi, naleteli na gluha ušesa.

“Res je, zelo pomembna zmaga, saj smo bili na zadnjem mestu. Zavedali smo se, da nas čaka izjemno težka tekma. Nismo odigrali kot Domžale, ampak taktično, kot Novomeščani niso želeli. Verjetno so pričakovali, da bomo visoko in bodo imeli prostor, mi pa smo želeli obratno. Tekma je bila težka in izenačena, zmagovalca pa je odločila podrobnost,” pa je bil po krvavo potrebni zmagi, s katero so se Koprčani zavihteli na sedmo mesto lestvice, precej bolj zadovoljen gostujoči trener Slavko Matić.

Sporne situacije so zajete tudi v povzetku dvoboja

https://www.youtube.com/watch?v=qVHc3GEJCh4&feature=youtu.be&t=74

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…