Za razliko od nižjeligašev, prvoligaši v tokratnem vikendu počivajo. Z drugo tretjino prvenstva bodo nogometaši pričeli v sredo, ko bodo na sporedu tekme 13. kroga. Olimpija bo v sredo doma gostila zadnjeuvrščene Radomlje, Ljubljančani pa so lahko z začetkom sezone izjemno zadovoljni, najboljšo predstavo pa so odigrali prav v zadnji tekmi, na gostovanju pri Mariboru, kjer so po odlični igri iztržili le remi.


“To se občuti na vsakem koraku. Navsezadnje pa odličen začetek nove tekmovalne sezone odkriva, da smo na pravi poti. Zadovoljen sem s pristopom na treningih in tekmah. Kakovostno in načrtno delo že daje prve rezultate, prepričan pa sem, da smo lahko še veliko boljši v nadaljevanju sezone,” je v krajšem pogovoru za klubsko spletno stran dejal Andraž Šporar, ki se je v letošnji sezoni podpisal pod tri zadetke, nazadnje v sobotnem večnem derbiju, ko je lepo zadel po natančni podaji Mihe Zajca. Ljubljančani z enajstimi odigranimi tekmami zasedajo četrto mesto ter za Mariborčani in Zavrčani zaostajajo vsega točko. Eden najzaslužnejših za odličen začetek sezone je tudi Šporar, ki pa ekipne ambicije postavlja v ospredje: “Bolj pomembno je, v kakšni luči se predstavi moštvo kot celota. Na koncu štejejo le točke in stanje na lestvici. Drži pa, da našo ekipo sestavljajo zelo kakovostni nogometaši, s katerimi je užitek igrati. Mnogi so bili pred začetkom sezone skeptični, a smo jim že ob prvih zmagah jasno dali vedeti, kakšni so naši cilji. Nismo moštvo, ki bi se zadovoljilo s stransko vlogo. Želimo napredovati in biti z vsakim dnem boljši.”

Darko Karapetrović, strateg zeleno-belih, je med reprezentančnim premorom dvignil intenziteto treningov. Mladi strateg zmajev je zadovoljen s pristopom svojih varovancev, kot je poudaril, pa je večina nogometašev že pozabila na odlično predstavo v tekmi z Mariborom: “Zadovoljen sem s pristopom fantov. Vedo, da jih v naslednjih tednih čakajo zahtevne preizkušnje, ki bodo pokazale, koliko smo se uspeli vrniti na realna tla po vrhunsko odigranem derbiju. Mnogi so že pozabili, kaj se je dogajalo minulo soboto, kar je tudi prav. Dokazati moramo, da nas derbi ni uspaval. Verjamem, da bomo proti ekipi Radomelj prikazali kakovostno predstavo, ki bo nagrajena z novimi tremi točkami.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…