Nogometaši ljubljanske Olimpije so v letošnji sezoni najučinkovitejše moštvo lige. Zmaji so na dvanajstih ligaških preizkušnjah zabili že 25 zadetkov, radomeljsko mrežo so v sredinem večeru zatresli štirikrat in se posledično veselili sedme zmage v letošnji sezoni, z nič kaj drugačnim nameni pa Ljubljančani jutri ne potujejo niti v Velenje.


“Ni pomembno, kdo je na drugi strani igrišča. Če smo pravi, smo več kot konkurenčni vsakemu nasprotniku in posledično lahko računamo na poln izkupiček,” je za spletno stran ljubljanskega prvoligaša dejal Andraž Šporar, ki je s petimi zadetki skupaj s soigralcem Nikom Omladičem tudi drugi najboljši strelec lige. S petimi zadetki in tremi podajami je sta igralca tudi najučinkovitejša nogometaša lige. Mladi napadalec bo tudi v nadaljevanju jesenskega dela sezone, ko tudi zeleno-bele čaka naporen ritem tekem, eno pomembnih orožij trenerja Darka Karapetrovića: “Reprezentančni premor smo dobro izkoristili za dvig ravni kondicijske pripravljenosti, kar se je pokazalo že v sredo na tekmi z Radomljami. To je eden od predpogojev za uspešno igranje v ritmu sreda-sobota. Zavedamo se, da nas z gostovanji v Velenju, Gorici in Domžalah čakajo pravšnji izzivi. No, po drugi strani pa bodo ravno omenjene tekme pokazale našo mentalno stabilnost. Verjamem, da bomo kos izzivom, ki so pred nami. Najprej nas čaka zahtevno gostovanje v Velenju, kjer je vselej težko priti do točk. Smo v pozitivni seriji rezultatov, še bolj pomembno pa je, da nas krasi všečna in moštvena igra, s katero premagujemo nasprotnike. Naš cilj je na vsaki tekmi priti do treh točk. Tako bo tudi jutri v Velenju.”

Mediji smo Šporarja v preteklosti že selili iz Olimpije, a prava ponudba na naslov kluba še ni prišla, pa čeprav je mladi reprezentant Slovenije z odličnimi igrami letos znova opozoril nase, 20-letni napadalec o tem pravi: “Z mislimi sem povsem osredotočen na igranje v Olimpiji. S prihodnostjo se v tem trenutku ne obremenjujem, saj uživam v zeleno-belem dresu. Po dolgem času imamo konkurenčno moštvo in pozitivno vzdušje v klubu. Če bomo nadaljevali v podobnem slogu, se lahko nadejamo odličnega izhodišča pred spomladanskim delom prvenstva.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Igrišče na ŽAK-u zaščitili s ponjavo

V zadnjih dneh je v slovenski nogometni javnosti precej govora o tekmi med Bravom in Kopro…