Tudi nogometaši ljubljanske Olimpije za zdaj še uživajo na zasluženem dopustu. Odmor bo za Ljubljančane trajal vse do 8. januarja, ko bo trener Darko Karapetrović znova pozdravil svoje varovance. Med 27. januarjem in 6. februarjem bodo zeleno-beli bivali in vadili v turški Antalyji, kjer bodo opravili najpomembnejši del priprav na spomladanski del sezone, v katerem bo pomemben adut tudi Andraž Šporar.


“Z zaključeno jesenjo smo načeloma zadovoljni. Dober vtis z večine tekem smo nekoliko skazili z zadnjima porazoma s Krko in Luko Koper. A nič ne de, v nadaljevanju bo še dovolj točk na razpolago in prepričan sem, da smo lahko več kot konkurenčni za sam vrh,” je v pogovoru za klubsko spletno stran dejal mladi napadalec zmajev. 20-letni up, za katerega si tudi Izet Rastoder obeta lepo odškodnino, poudarja, da se nogometaši z zaostankom za vrhom ne obremenjujejo: “Le zakaj bi se, ko pa smo dokazali, da lahko premagamo prav vsakega nasprotnika. Drži pa, da lahko ob malce bolj ležernem pristopu kaj hitro dobimo po prstih. Ne smejo nam se dogajati nihanja, ki smo jim bili priča na določenih tekmah. Stanje na lestvici je takšno, kot je. Je spodbudno in nam v nadaljevanju prvenstva nudi povsem realne možnosti za boj za sam vrh.”

SporarAndraz-FotoNickyKristl_660px
Andraž Šporar: “Stanje na lestvice je spodbudno.” (Foto: Nicky Kristl)

Šporar je s sedmimi zadetki najboljši strelec Olimpije, z Draganom Jelićem, napadalcem velenjskega Rudarja, pa si deli četrto mesto na ligaški lestvici strelcev. Ob tem je vknjižil še tri asistence, kar ga uvršča na tretje mesto statistično najkoristnejših igralcev lige: “Napadalce se ocenjuje večinoma po številu zadetkov. Vendar samega sebe ne dojemam za tipičnega napadalca, ki le preži v kazenskem prostoru in čaka na uporabno žogo za dosego zadetka. Uživam v tem, da pomagam soigralcem pri kreaciji igre. Velikokrat se znajdem v situaciji, ko se je potrebno zagraditi, umiriti žogo in počakati, da se ostali priključijo. Menim, da je to prototip sodobnega napadalca. Želim pa si, jasno, da bi v nadaljevanju prvenstva s svojimi zadetki pripomogel k čim večjemu številu zmag Olimpije.”

Ljubljančani bodo skušali spomladi nadoknaditi zaostanek za vrhom lestvice, ki so si ga nabrali s porazoma proti Krki in Kopru, že prvi spomladanski obračun bo izredno pomemben, saj v Stožicah gostujejo Mariborčani: “Vsako moštvo ima začrtane cilje, ki jim skuša slediti. Pri nas ni nič drugače, saj si želimo čimprejšnjega priključka k vrhu. Ena izmed ključnih tekem bo že uvodna tekma z Mariborom v Stožicah. Ob morebitni zmagi bi bilo v nadaljevanju precej lažje. Najpomembneje pa je, da se dobro pripravimo, izkoristimo desetdnevni ciklus treningov v Turčiji, ter tako spomladanski del prvenstva dočakamo v optimalni formi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …