Ljubljanski strateg Darko Karapetrović vse od večnega derbija z Mariborčani v konici napada svojega moštva pogreša Andraža Šporarja. Mladi napadalec Olimpije je obračun z vijoličastimi zaključil že v uvodnih minutah, saj zaradi poškodbe mišice ni bil zmožen nadaljevati srečanja. Strelec devetih ligaških zadetkov je poškodbo skorajda že pozdravil, vrnitev na igrišča ni več daleč.


“Iz dneva v dan se stanje izboljšuje. Sicer treniram po prilagojenem programu, tako bo še nekaj dni, potem pa bi se že lahko priključil soigralcem pri polni obremenitvi. V vsakem primeru pa ne želim prehitevati dogodkov, saj se lahko poškodba zadnje stegenske mišice kaj hitro obnovi,” je v pogovoru za klubsko stran dejal 21-letni napadalec, ki bi se lahko na zelenice vrnil že po reprezentančnem premoru, ko bodo v Stožicah gostovali Zavrčani, s petimi točkami zaostanka najbližji zasledovalec zmajev: “Če bo vse v najlepšem redu, bi lahko dobil nekaj minut že na tekmi z Zavrčem, a pustimo času čas. Kot sem že dejal, nikamor se mi ne mudi, saj ne želim obžalovati prezgodnje vrnitve na zelenice. Čeprav v dosedanjih petih tekmah nismo pokazali niti polovico tistega, kar zmoremo, sem prepričan, da bomo v nadaljevanju boljši in uspešnejši.”

Šporar je moral zaradi poškodbe zavrniti tudi reprezentančno vabilo v mlado izbrano vrsto:“Vsekakor bi si želel zaigrati v državnem dresu, ampak tokrat to ni bilo mogoče. Najpomembneje je, da zadnjo fazo rehabilitacije opravim tako kot se od mene pričakuje. V prihajajočem obdobju nas na klubski ravni pričakujejo zahtevni in obenem izjemno pomembni obračuni, ki bodo podali jasne odgovore o tem, do kod sežejo naše možnosti v letošnji sezoni. Mislim, da imamo še vedno realne možnosti za osvojitev enega izmed mest, ki vodijo v evropska tekmovanja.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…