Eno glavnih orožij ljubljanskega strateg Darka Karapetrovića bo tudi jutri mladi napadalec Andraž Šporar. Po odhodu Omladiča in Jovića prvi izvozni artikel Olimpije je na sobotni tekmi z Radomljani dosegel dva zadetka in se na tretjem mestu ligaške lestvice strelcev izenačil s celjskim Benjaminom Verbičem. Lahko jutri na vrhu ujame Luko Zahovića in Marcosa Tavaresa?


“Moja največja želja je povezana z obiskom. Torej, da bi v Stožice prišlo čim večje število naših privržencev in privrženk, saj bi nam bilo ob njihovi podpori bistveno lažje v dvoboju z odličnim tekmecem. Naš cilj pa je osvojiti nove tri točke,” je za spletno stran Olimpije uvodoma dejal mladi napadalec, ki je v edinem jesenskem derbiju dosegel enega najlepših zadetkov dosedanjega poteka sezone. Tedaj so gledalci v Ljudskem vrtu uživali v nogometni predstavi, saj sta se obe ekipe podali v odprt boj, Šporar pa pred tokratnim obračunom napoveduje, da umiranja od lepote ne bo, saj bo odločala predvsem taktika: “Mislim, da ne bo umiranja v lepoti nogometne igre. Čaka nas izrazit taktičen dvoboj, v katerem bodo odločali detajli. Kajti težko je pričakovati ponovitev oktobrske lepotice iz Maribora, kjer smo dokazali, da smo lahko popolnoma enakovreden, če že ne boljši nasprotnik od vijoličastih. Morda kakšna napaka v obrambni vrsti, kakovosten predložek ali pa imenitno izveden prosti strel lahko odločijo jutrišnji derbi. Upam, da bomo tokrat srečnejši in spretnejši mi.”

Ljubljančani so po visoki zmagi nad Radomljani pridobili samozavest, ki je bila po nekoliko slabših pripravljalnih tekmah verjetno že malce načeta, a tudi strelec devetih ligaških zadetkov priznava, da igra še ni želeni ravni: “Naša igra še zdaleč ni na želeni ravni, a smo po drugi strani mirni, saj se zavedamo lastne kakovosti in številnih rezerv, ki jih bomo skušali aktivirati že v derbiju z Mariborom. Precej bolj pomemben bo psihološki pristop na dan tekme, tu moramo zadržati hladne glave in mirne živce, saj je nasprotnik veliko bolj izkušen.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…