Med boljšimi na završki zelenici je bil včeraj tudi Amir Dervišević, ki spomladi na nekaterih tekmah dobro izkorišča odsotnost izkušenejšega Željka Filipovića, ki je zaradi poškodbe z letošnjo sezono že zaključil. Mariborčani so le še za korak oddaljeni od novega naslova državnih prvakov, Dervišević pa se je po pomembni zmagi v Halozah že ozrl tudi proti sobotni preizkušnji z Domžalčani.


“Imeli smo več priložnosti, lahko bi kakšno tudi izkoristili, za nasprotnikov gol smo bili precej nevarni. Drugi polčas smo začeli slabše, kot pa se za nas spodobi in prejeli zadetek, vendar smo se vrnili, tako kot znamo. Vseh devetdeset minut smo igrali do konca, tekmo pripeljali v našo korist in z zmago gremo po naslov prvaka,” je po tekmi uvodoma razlagal Amir Dervišević, ki je včeraj dobro opravil svoje zadolžitve in z nekaj nevarnimi globinskimi podajami sejal strah med završke branilce. Mariborčani so s pridom izkoristili napake domače obrambe, ki je v prvem polčasu odlično odbijala vse poizkuse Maribora, ki so do odhoda na odmor precej poizkušala s predložki pred domača vrata. V nadaljevanju je mariborska četa žogo spustila na tla in hitro strla domačo obrambo, s čimer se je strinjal tudi Ljubljančan v vijoličastem dresu: “V Zavrču je igrišče še posebej majhno in ozko. Zavedali smo, da ima nasprotnik visoko in čvrsto obrambno linijo, zato smo jim skušali vsiliti igro po tleh, kar se je tudi izšlo. Ob koncu bi lahko zabili še kakšen zadetek več, s tremi točkami pa smo še bližje naslovu prvaka.”

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Vseeno pa so se mariborski napadi po drugem zadetku za trenutek ustavili in se znova prebudili ob koncu srečanja, ko je v završki mreži končala še tretja žoga: “Ne vem, če bi se strinjal. Morda smo se res malce ustavili, saj je bil nasprotnik malce v šoku, tudi sami pa nismo želeli preveč siliti v napad. Med polčasom smo se s trenerjem dogovorili, da ne pretiravamo z izleti v napad in s tem puščamo preveč lukenj v obrambi, saj je bil nasprotnik nevaren po protinapadih.

Mariborčani bodo imeli zaključno žogico za potrditev naslova državnih prvakov že v soboto, ko v Ljudski vrt prihajajo Domžale. Čeprav tekma ne bo lahka, se visokorasli vezist že veseli obračuna: “V soboto nas pred domačim občinstvom in na domačem igrišču čakajo Domžale. Ni lepšega, kot zaigrati pred polnim stadionom. Domžale so bile vselej čvrsta ekipa. Zmage nam zagotovo ne bodo kar tako prepustili. Tudi Črnic in Trajkovski sta se pozimi preselila k njim in se bosta skušala dokazati pred domačo publiko. Gremo po nove tri točke in potrditev naslova, tako kot se za Maribor spodobi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…