Osrednja tekma 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo odigrana v Ljudskem vrtu. V mariborskem hramu nogometa gostujejo Celjani, ki so se po sobotnem kiksu Maribora znova vključili v borbo za naslov državnega prvaka. Z morebitno sredino zmago bi se grofje vijolicam približali na vsega dve točki zaostanka in v zadnjih štirih krogih bi spremljali pravo srhljivko. V celjskem taboru pred tekmo poudarjajo, da v štajersko prestolnico odhajajo brez pritiska.


“Po eni strani nas čaka najtežje, po drugi pa najlažje gostovanje v sezoni. Težko bo nedvomno iz razloga, ker nam nasproti stoji najboljše slovensko moštvo, ob tem pa seveda velja, da kot mlada ekipa, katere glavni cilj je v tej sezoni predvsem trdo delo in napredek, v Ljudskem vrtu nikakor nimamo kaj za izgubiti,” je za klubsko spletno stran dejal Amel Mujčinović. Drugi vratar Celja, ki opravlja tudi dolžnosti trenerja vratarjev, je z 41 leti najstarejši posameznik državnega prvenstva, v katerem je doslej zbral 338 nastopov, vse v dresu Celja. Izkušenj mu torej ne manjka, pred gostovanjem v Mariboru pa tudi sam poudarja, da bodo Celjani zaigrali neobremenjeno in brez rezultatskega pritiska: “Znova bomo morali odigrati taktično zrelo, podobno kot nam je to uspelo na povratni pokalni tekmi v Celju, kjer Mariborčanom s čvrsto obrambo nismo dopustili večjih priložnosti. Proti nam bodo najbrž znova krenili s tremi napadalci – Volašem in Zahovićem v napadu, za njima pa bo prežal vedno nevarni Tavares. Tudi preostali trije vezisti bodo izredno ofenzivno naravnani, tako da nas čaka res težka naloga. Naša prednost je nedvomno rezultatska neobremenjenost, je pa ta tekma znova ena lepa priložnost za dokazovanje pred številčnim občinstvom in izjemnim vzdušjem.”

Trener Simon Rožman razpolaga z enim od najožjih kadrov v ligi, a poškodovane in kaznovane igralce uspešno nadomeščajo fantje iz drugega plana, v zadnjih najbolj izstopa Jon Šporn, ki se je v tekmi s Koprom veselil ligaškega prvenca. “Poškodbe so nas v minulih tednih močno načele, na srečo pa se situacija počasi izboljšuje. Kljub nekaterim dosedanjim težavam imamo dober kader, kar smo denimo dokazali tudi v Zavrču. Igralci, ki bodo na voljo, bodo nedvomno dali vse od sebe, priložnost pa lahko znova dobi tudi kateri nogometaš iz lastnega pogona. Jon Šporn jo je dobro izkoristil, v rotaciji pa čaka še nekaj mladih fantov, ki prav tako premorejo izjemen potencial,” je dejal v Tuzli rojeni vratar, ki je v Sloveniji nekaj časa nosil tudi dres murskosoboške Mure.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…