Drugi sobotni obračun je prinesel obračun dna razpredelnice med devetouvrščenim Aluminijem in osmouvrščenim Taborom iz Sežane. Sežanci so v tekmo vstopili v obupni formi, kar 8. tekem brez zmage in 6. brez zadetka pa je morda prižgalo že prve rdeče alarme glede zaposlitve Dušana Kosiča, trenerja gostov iz Sežane.


V Kidričevem so sicer gostje začeli odločno, že v 8. minuti je Ovsenek zatresel mrežo Aluminija in tako prekinil črni niz Tabora, ki je trajal več kot 10 ur brez zadetega gola. Ob golu mu je lepo in nesebično podal Tolić. Deset minut kasneje so zabili še domačini, Jaka Bizjak je po odbitku žogo spravil v mrežo Koprivca in poravnal izid.

Toda kot kaže sta ekipi, ki sta pred tekmo imeli najslabša strelska izkupička v ligi želeli pravo goliado. Argentinec Ignacio Guerrico je s pravo mojstrovino od daleč po tleh premagal Janžekovića in Tabor je v 29. minuti ponovno povedel. Da golov še ni konec, je točno v zadnji minuti polčasa potrdil še Aluminijev 19-letni osrednji branilec Gašper Pečnik in po odlični akciji tekmo znova izenačil na 2:2.

V drugem polčasu se je igra malce umirila in nevarnejših priložnosti vsaj na začetku ni bilo. Po nekaj mirnih minutah pa šok v kazenskem prostoru Tabora, Kačinari je storil naiven prekršek nad Azemovičem, glavni sodnik Matoša pa je v 71. minuti pokazal na najstrožjo kazen. Standardni izvajalec enajstmetrovk pri domačih Aljaž Krefl je strel z bele točke učinkovito zaključil in domače prvič na tekmi popeljal v vodstvo.

Gostje so po tretjem prejetem zadetku počasi izgubljali živce in si celo prislužili izključitev, preveč agresiven je bil v 86. minuti Doukoure in prejel drugi rumeni karton. Tekma se je razpletla s slavjem domačinov, Tabor pa je tako zdrsnil v cono izpada in še podaljšal niz neugodnih rezultatov. Se Dušanu Kosiču obeta neslaven razplet na klopi Sežancev?

ALUMINIJ – TABOR SEŽANA 3:2 (2:2) – (Bizjak 19., Pečnik 45., Krefl 72.; Ovsenek 8., Guerrico 29.)

Aluminij: Janžeković, Krefl, Nkama, Azemović, Bolha, G. Pečnik, Matjašič (od 66. Martić), Đerlek, Marinšek, Bizjak (od 74. Brest), Kidrič.

Tabor Sežana: Koprivec, Guerrico, Urh, Ristić, Mihaljević, Grobry, Tolić (od 65. Kljun), Mavretić (od 84. Nemanić), Ovsenek (od 65. Kačinari), Stančič, Bongongui (od 45. Gotter).

Glavni sodnik: M. Matoša

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani že trenirajo v Turčiji, tudi z mladim napadalcem iz Srbije

Nogometaši Maribora so varno prispeli na jug Turčije, kjer bodo v tradicionalni pripravlja…