Zadnje dejanje letošnjega državnega prvenstva je pred vrati, z njim pa se nezadržno bliža tudi poletna tržnica. Še pred tem bodo morali Velenjčani, Krčani in Kidričani odločiti bitko v lovu na obstanek, za vsa tri moštva pa se zdi, da bodo v novo sezono krenila v dokaj spremenjeni zasedbi.


Pred zadnjo tekmo prvenstva je že jasno, da nove sezone v dresu Aluminija ne bo pričel Lovro Bizjak. Nekateri soigralci so se od Mozirjana včeraj že poslovili z objavami na družabnih omrežjih, mi pa vam lahko postrežemo z imenom novega kluba. Kot smo uspeli izvedeti, bo Lovro Bizjak nogometno pot nadaljeval ob Kamniški Bistrici, v dresu Domžal, čeprav so ga nekatere informacije povezovale tudi s selitvijo v Ljudski vrt.

Nekdanji član Šmartnega ob Paki, ki se po letošnji sezoni seli med četrtoligaše, je bil del kidričevske zgodbe kar tri sezone, 23-letnik pa si je v lanski sezoni delil tudi krono najboljšega strelca 2. SNL. Na drugoligaških zelenicah je dosegel 14 zadetkov, v letošnji sezoni jih je zabil pol manj, a je ob tem potrebno zapisati, da je zaradi poškodbe kolena izpustil tudi dobršen del jesenskega dela sezone.

Bizjak je po nekoliko skromnejši jeseni nase opozoril spomladi, ko je dosegel šest od skupno sedmih zadetkov. Mozirjan sicer ni edini, ki je pod vodstvom novega stratega Slobodana Gruborja zadihal s polnimi pljuči, saj so z dobrimi pomladanskimi predstavami nase opozorili še številni drugi mladci. Snubcev tako bojda ne manjka niti Blažu Kramerju, Žigi Škofleku, Nemanji Jakšiću, Maticu Vrbancu in tudi Francescu Tahiraju.

Mlada orožja Kidričanov, ki so se s hitro in učinkovito igro predstavila tudi v obračunu z Mariborom, so in bodo poleti na udaru, težka naloga pa čaka tudi vodstvu kidričevskega prvoligaša.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…