Nogometaši Aluminija so včeraj odigrali še drugo preizkušnjo v sklopu priprav na novo sezono, v kateri bodo Kidričani znova igrali prvoligaški nogomet. V Kidričevem je gostovala novosadska Vojvodina, ki je v zadnji tekmi pred vrnitvijo v Srbijo napolnila mrežo Aluminija.


V golu Kidričanov je končalo pet zadetkov, gostje so že ob polčasu vodili z izidom 0:3, vratarja Luko Janžekovića, ki pa je z nekaj posredovanji preprečil še višji zaostanek, sta premagala Nikola Trujić in Siniša Babić, ki je dvakrat meril v polno, izkazal pa se je predvsem v zadnji minuti prvega polčasa.V drugem polčasu sta oba stratega posegla še po nekaj menjavah, gostje pa so zadeli še dvakrat. V 63. minuti je Kristiana Lipovca, ki je prav tako zbral nekaj dobrih obramb, premagal Aleksandar Paločević. Končni izid je bil postavljen v 81. minuti, ko se je drugega zadetka na tekmi razveselil Trujić.

V zasedbi domačega stratega Bojana Špehonje je sicer zaigralo tudi nekaj novih obrazov, med njimi tudi Marko Roškar, ki je prvoligaške izkušnje nabiral pri Triglavu in Zavrču, nazadnje pa je bil član Drave. Omeniti velja tudi mladinskega reprezentanta Andraža Mrkonjo, ki je bil v zadnjem letu član mladinskega moštva nizozemskega Heerenveena. Sodeč po zapisniku na spletni strani Vojvodine pa se je v staro jato vrnil tudi Jurica Jeleć, ki je v minuli sezoni z 28 zadetki navdušil v dresu Brežic.

ALUMINIJ 0:5 VOJVODINA
Trujić (6′, 81′), Babić (17′, 45′), Paločević (63′)
Aluminij: Janžekovič (46′ Lipovac), Kajtna (61′ Kurež), Roškar (61′ Vezjak), Turkalj (66′ Mrkonja), Stupar (66′ Šoštarič), Krljanović (75′ Ahec), Vrbanec, Rogina, Bizjak, Jeleć, Škoflek. Trener: Bojan Špehonja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Razprodaja igralcev pri Olimpiji se nadaljuje

Iz NK Olimpije prihajajo nove zaskrbljujoče vesti za ljubljanske navijače. Klub naj bi v k…