Prvoligaše ne poznajo počitka. Z jutrišnjim, edinim dvobojem 31. kroga Prve Lige Telekom Slovenije v Kidričevem se nadaljuje hud tempo na slovenskih prvoligaških zelenicah. Kot rečeno bo uvodno srečanje tokratnega kroga odigrano v Kidričevem, kjer se bosta ob 17.00 uri pomerila domači Aluminij in Domžale. Na srečanju med šesto in tretjo ekipo prvenstvene razpredelnice bo pravico delil Nejc Kajtazović.


Šumari se v dvoboj proti rumeni družini podajajo na krilih točke iz Ljudskega vrta. Rdeče-beli so v sredo prikazali zelo všečno ter poletno predstavo s katero so nedvomno lahko zadovoljni. A strateg šumarov Oliver Bogatinov, ki se borijo za četrto mesto, ki vodi v Evropo, želi po zmagi med vikendom proti Triglavu doma in točki iz Ljudskega vrta, tudi tokrat priti do pozitivnega rezultata proti razigranim Domžalčanom. Nekaj preglavic Oliverju Bogatinovu, zagotovo povzroča odsotnost Elvirja Malokuja, ki ima prepoved nastopa. Kidričani so sicer letos v dvobojih z Domžalčani, kar dvakrat potegnili kratko ter priznali premoč, a jim upanje lahko vliva oktobrski remi ko so prav v Kidričevem proti Domžalčanom prišli do točke, takrat se je srečanje končalo brez zmagovalcev. Osnovna naloga šumarov bo zagotovo ustaviti razigrane Domžalčane, tudi tokrat bo veliko odvisno od enega izmed ključnih mož šumarov kapetana in vratarja Luke Janžekoviča, ki bo zadnja ovira tretji najučinkovitejši zasedbi prvenstva.

Domžalčani prihajajo v Kidričevo po seriji treh zaporednih tekem brez poraza, dvakrat so se veselili treh točk v gosteh, nazadnje pa doma remizirali z Muro. Domžalčani trdno v svojih rokah držijo tretje mesto in ga bodo tudi po tem krogu ne glede na razplet srečanja v Kidričevem. Trener Simon Rožman bo v lovu za tretjo medsebojno zmago v letošnji sezoni lahko računal na vse svoje varovance, strateg Domžalčanov, pa je najbolj zadovoljen s konstanto v igri: »Pomembno je, da v spomladanskem delu v naši igri držimo konstanto v igri, kar bo tudi v evropskih tekmovanjih močno pomembno. Nihanja niso dobrodošla, saj je četveroboj za Evropo še vedno odprt. Do konca sezone je še veliko tekem in na koncu se bo veselili moštvo, ki bo v zaključku sezone pokazalo največ kontinuitete igre in vsebine na igrišču ter si posledično zaslužilo visoko mesto na lestvici. Po zadnjih tekmah imamo tudi mi dobro izhodišče za preostanek sezone in boj za Evropo.«

V Kidričevem se tako obeta zanimivo srečanje, se bodo prve letošnje medsebojne zmage veselili rdeče-beli, ali tretje medsebojne Domžalčani?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…