Olimpija je v poletnem prestopnem roku iz vrst velenjskega Rudarja pripeljala kar tri nogometaše. Medtem ko se Semin Omerović dokazuje v dresu mladinske selekcije, sta se Denis Klinar in Aljaž Krefl jeseni soočala tudi s poškodbami. Prvi je zaradi poškodbe stegenske mišice izpustil uvodno četrtino prvenstva, še slabše se je godilo Kreflu.


Nekdanji član mlade izbrane vrste je z igranjem nogometa zaključil že sredi avgusta, zadnjo tekmo je odigral v šestem krogu, ko so Ljubljančani gostovali v Mariboru. V Ljudskem vrtu si je po trku s trenerjem Šimundžo poškodoval gleženj, zaradi česar jeseni ni več stopil na nogometne zelenice. Bočni branilec je za klubsko spletno stran pojasnil, da se bo v ponedeljek, ko naj bi zmaji pričeli s pripravami na pomladanski del sezone, priključil moštvo in pričel s treningi. “Kmalu po operativnem posegu sem pričel z rehabilitacijo, ki je v tem trenutku v zaključni fazi. V vsem tem času sem treniral individualno, veliko tekel in izvajal posebne vaje s spremembami smeri. V ponedeljek se bom priključil ostalim soigralcem na pripravah za spomladanski del sezone. V tem uvodnem tednu sicer še ne bom izvajal vseh vaj, a najbolj pomembno je, da bolečin ne čutim več,” je dejal nogometaš, ki se najbolje znajde ob levi stranski črti.

Krefl je pogled že usmeril v nadaljevanje sezone in tudi sam poudaril, da spomladi ne bo prostora za napake: “Tega se zelo dobro zavedamo, zato je naša primarna naloga, da se ustrezno pripravimo za prihajajoče izzive. Dejstvo je, da si ne bomo smeli privoščiti niti najmanjše napake. Če bomo z glavami na pravem mestu, se nam za končni uspeh ni potrebno bati. Ne nazadnje smo se tudi mi v zadnjih šestih mesecih naučili zmagovati v nizu, kar je eden od predpogojev za končni uspeh. Prvenstvo pa se bo odločalo na t. i. manjših tekmah.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…