Luka Elsner je v sobotni derbi z Mariborom poslal enajsterico, v kateri je bila kar peterica novincev. Ob Nathanu Oduwi, Kingsleyju Boatengu, Dinu Štiglecu in Branku Iliću je najboljši vtis pustil Alexandru Cretu, ki je bil tudi v statističnem pogledu najboljši posameznik dvoboja, a je prav po njegovi napaki Luka Zahović zadel za domače slavje.


Poraz v Ljudskem vrtu je obžaloval tudi Cretu, ki je za klubsko spletno stran priznal, da je tudi nanj vzdušje polnih tribun naredilo močan vtis. “Neverjetno vzdušje. Rad bi se zahvalil vsakemu navijaču posebej, ki nas je podpiral v Mariboru, saj so bili zares izjemni. Nisem si niti predstavljal, da bo tako, žal mi je, da navijačem nismo vrnili z dobrim rezultatom. Tokrat je bila sreča na strani Maribora, verjamem, da bo v prihodnjih tekmah na naši strani. Imamo namreč zelo dobro ekipo, ki je iz dneva v dan boljša,” je uvodoma dejal visokorasli vezist.

Romun tako po drži kot gibanju močno spominja na nekdanjega mariborskega vezista Željka Filipovića, z zdajšnjim članom belgijskega Mechelena pa si deli še eno lastnost, po sili razmer lahko igra tudi v ožji obrambi, a kot priznava, se veliko bolje znajde v zvezni vrsti: “Začel sem v obrambi, ampak sem se hitro preselil na sredino igrišča. Trenerji so opazili, da sem poleg višine tudi dober podajalec in, da veliko pretečem, zato lahko na sredini igrišča pokrijem precej prostora. Še vedno lahko ekipi pomagam tudi v obrambi, ko je potrebno. Se pa bolje počutim na sredini.”

24-letnik, ki ga je po pisanju romunskih medijev želela tudi Steaua, je za konec dejal, da odločitev o selitvi v tujino ni bila lahka: “Odločitev za odhod v tujino je bila težka, saj sem moral zapustiti dom, prijatelje in družino. Toda takšno je življenje športnika in s tem sem se sprijaznil. Na srečo so me ljudje v Ljubljani zelo dobro sprejeli, kar zelo cenim.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…