Mariborčani so se s sobotnega gostovanja na severu Primorske vrnili zgolj s točko. Štajerci v Novi Gorici niso prikazali strelske realizacije, ki je krasilav  zadnjih dveh obračunov z Radomljami in Olimpijo, ko so skupno zabili kar deset zadetkov. V novogoriškem Športnem parku je v domači mreži končal le odličen strel Aleša Mertlja, ki se je veselil prvega zadetka v letošnji sezoni.


“Imeli smo vodstvo in se zavedali, da pred koncem še ni ničesar storjenega oziroma odločenega. Zato smo si želeli še drugi gol, da bi lahko tekmo mirneje privedli do konca. Naše priložnosti so, žal, ostale neizkoriščene. Želja po golu je bila res izjemna, prihajali smo v številne obetavne situacije, a nas je Gorica kaznovala z zadetkom in domov se vračamo le s točko,” je po tekmi dejal Gorenjec v štajerskih vrstah, ki je, potem ko je Marcos Tavares srečanje pričel na klopi, nosil tudi kapetanski trak. Čeprav je bil zadetek izkušenega vezista prava mojstrovina, pa Mertelj po delitvi točk svojemu golu ni želel posvečati preveč pozornosti: “Lepo je izgledalo. Vesel sem tega zadetka, dolgo ga že nisem dosegel. A kot sem že razmišljal takoj po trenutku, ko je žoga končala v mreži, ni imel večjega pomena kot ponavadi. Kdorkoli bi ga zabil, jaz ali Jasmin, ne spreminja skupnega načrta. Tri točke so tisto, kar si želimo. Zato ob tem zadetku zaradi razpleta, žal, ni pravega zadovoljstva. Zadevali smo okvir vrat, vratar je branil, tudi v prazen gol žoga ni šla… Videli smo res vse mogoče poskuse. Tokrat res nismo bili nagrajeni za naš trud, željo, prizadevnost.”

V sredo vijoličaste čaka morda kar najpomembnejša tekma sezone v državnem prvenstvu. V Ljudski vrt prihajajo razpoloženi Celjani, ki bi se z morebitno zmago Mariboru približali na vsega dve točki zaostanka. “Želja je zmagovati, potem pa pride na vrsto matematika. Ne preostane nam drugega kot iskati zmago že na naslednji tekmi. Željni smo jih. Verjamem, da se bomo odzvali, kot se moramo in da bo učinkovitost proti Celju na višji ravni. Na tribunah pa znova veliko naših navijačev kot proti Olimpiji,” je še dodal zadnji vezni nogometaš vijolic.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…