Zaostanek Mariborčanov za Domžalčani po četrtem ligaškem porazu znaša precejšnjih devet točk, a v obeh taborih poudarjajo, da je do konca prvenstva še veliko. Vijoličasti bodo morali začeti zbirati točke v serijah in čakati na kakšen spodrsljaj konkurentov za prvo mesto. A zaenkrat ni videti, da bi kompaktne Domžale popuščale, saj pridno zbirajo točke. In to tiste točke, ki so v medsebojnih srečanjih vredne dvojno, zato po tekme ni čudilo odlično vzdušje med gosti, tudi pri Urošu Korunu.


Manj razlogov za veselje je imel Aleš Mertelj, ki je prepričan, da je hiter zadetek moštvu spodnesel krila. “Prejeli smo prelahek zadetek, ki ga ne bi smeli. Žal se takšni zadetki sestavni del nogometa in v bodoče se nam ne smejo več dogoditi. Z naše strani je bilo veliko igre in nekaj lepih priložnosti, ki bi lahko popolnoma obrnile potek srečanja. Žoga ni hotela v gol in na koncu se nam ni izšlo za točke. Domžalčani so se po danem zadetku povlekli nazaj in dobro pokrivali prostor. Povsem logično, saj so si želeli vseh treh točk. Vedeli so, če bi z nami šli v odprt boj, da bi imeli mi še več prostora in še več priložnosti. Kljub temu, da so bili zbiti pred svoj kazenski prostor, smo si pripravili dovolj priložnosti. Po takšnem srečanju je težko povedati kaj pametnega,” je dejal eden izmed kapetanov Maribora. Prvega petka ob petih, ki je bil tudi zgodovinski, se vijoličasti ne bodo radi spominjali. To je priznal tudi Mertelj, ki je v nadaljevanju pristavil: “Ta petek nam zagotovo ne bo ostal v lepih spominih. Kljub temu, da se bomo na prvi november spominjali vseh umrlih, bomo želeli ta petek, vsi hitro pozabiti. Ni se izteklo po naših željah, a kljub temu moramo iz te tekme potegniti tudi kaj dobrega.«

Po končanem srečanju so zahtevni navijači Maribora namenili kar nekaj žvižgov igralcem Maribora. Še več, igralci so morali na ‘zagovor’ pred južno tribuno, kjer so nastanjeni njihovi najzvestejši navijači, navijaška skupina Viole. “Žvižgi so bili namenjeni nam in temu, da smo ponovno oddali tri točke na domačem terenu. Povrh vsega še proti ekipi, ki je na vrhu lestvice. Igralci po eni strani razumemo navijače, saj jim ni vseeno za klub in si želijo zmag. Vemo, da Maribor živi za nogomet, za zmage. Potrebno se bo zbrati in začeti igrati tako, kot znamo. Moramo začeti nabirati točke v serijah, da nam bodo navijači spet ploskali,” je o žvižgih dejal Mertelj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…