Mariborčani po pričakovanjih z Radomljani, ki so jim v minulih treh obračunih letošnje sezone sicer povzročili kar nekaj preglavic, niso imeli pretiranih preglavic. Gostje so se domov vrnili s štirimi zadetki v svoji mreži, pod častni zadetek Radomelj se je podpisal Janez Zavrl, ki je v začetku zapravil tudi enajstmetrovko, Štajercem pa so na roko šli tudi preostali izidi, saj so Celjani v gosteh ugnali Domžalčane, Olimpija pa je klonila v Kopru, obeti pred sredinim obračunom so tako iz tekme v tekmo vse boljši…


“Že v začetku tekme smo si privoščili veliko napako, saj bi lahko gostje že v šesti sekundi dali zadetek. Imeli so še enajstmetrovko, pa ga na srečo zapravili. Nato smo se zbrali, zmaga pa zagotovo ni bila rutinirana, saj smo morali v njo vložiti precej truda, vendar bi lahko na koncu dosegli še kakšen zadetek, zmaga pa je povsem zaslužena,” je po tekmi razlagal Aleš Mejač, ki se je po poškodbi, ta ga je za nekaj časa oddaljila od nogometnih igrišč, znova vrnil na položaj ob desni stranski črti. Izkušeni Gorenjec tokrat ni bil tako viden kot v zadnjih tekmah, ki jih je preživel na zelenici, a so bili zato nekoliko vidnejši nekateri drugi posamezniki, kljub visoki zmagi pa je 31-letni nogometaš poudaril, da zmaga nikakor ni bila rutinirana: Vsaka tekma je težka, še posebej, če jo vzameš na lahko, kar se ti lahko hitro maščuje. Zavedali smo se, da bo težko, mislim pa, da smo odigrali tako kot smo se zmenili in po trenerjevih napotkih. Tekma se je končala s štirimi zadetki, v gostujoči mreži bi lahko končal še kakšen, tudi dobili bi morda lahko še kakšen gol.”

Vijoličasti so z odličnim zaključkom jesenskega dela sezone, ko so v štirih ligaških tekmah nanizali tudi toliko zmag, zmanjšali za ostanek za vrhom lestvice, saj so se s četrtega kroga povzpeli na drugo, Mejač je ob tem dejal, da je zanimivost prvenstva zgolj pozitivna za slovenski nogomet: “Ujeli smo priključek, tu smo, želeli smo si takšnega zaključka. Vmes so bili prisotni tudi kakšni padci, ampak podoba pred koncem je bila znova dobra in z optimizmom zremo naprej. Zdi se mi, da smo letos štiri ekipe točkovno dokaj blizu. Jesenski del je bil zanimiv, vse to pa od nas le še dodatno terja, da smo vsak dan povsem osredotočeni in da obstajajo tudi nasprotniki, ki nam lahko parirajo, kar pa je za slovenski nogomet zgolj pozitivno.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …