Eksperiment, da pred torkovim pokalnim obračunom z Domžalčani močno premeša začetno enajsterico, se koprskemu trenerju Alenu Ščulcu ni ravno posrečil. Element presenečenja, čeprav so imeli domači v mislih verjetno predvsem dejstvo, da spočijejo nekatere nosilce igre, se Primorcem ni ravno posrečil, koncept igre pa se je porušil že po dobrih dvajsetih minutah igre, ko je moral David Adam predčasno zapustiti igrišče.


Gostje so z dvema udarcema sicer zapretili že v uvodnih minutah, ko pa se je po strelih Ibraimi z dvema obrambama izkazal že omenjeni Adam, ki pa je moral po prekršku v 21. minuti pod predčasno prho, potem ko je Nenad Srečković slabo vrnil žogo, mladi vratar pa je bil prisiljen storiti prekršek za najstrožjo kazen nad Luko Zahovićem. “Veste, da je nam pomembno predvsem pokalno tekmovanje. V tekmo smo dobro krenili, na igrišču smo stali zelo dobro, a se nam je po izključitvi vratarja Adama vse obrnilo v smer, ki je nismo želeli. A takšen je pač nogomet, fantom nimam ničesar očitati. Vsi, ki so dobili priložnost, so na igrišču dali maksimum. Izkušena ekipa, kot je Maribor, pa je vse to znala unovčiti in izkoristiti. To tekmo moramo čimprej pozabiti in se dobro pripraviti na torkovo tekmo. Mariborčani so morda do zmage prišli lažje, kot so to tudi sami pričakovali,” je po srečanju iskreno priznal domači trener Ščulac, ki je za ključni del srečanja še enkrat označil izključitev in enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Dalibor Volaš: “Izključitev in prvi zadetek sta bila ključni del srečanja. Po tem je bilo težko kaj postoriti. Nato smo dobili še drugi zadetek in pred koncem prvega polčasa pa še tretjega in s tem se je tekma praktično že zaključila.”

Kanarčke že v torek čaka uvodna polfinalna tekma Pokala Slovenija, ko v goste prihajajo Domžalčani. Ščulac je po tekmi priznal, da z današnjimi rotacijami v mislih ni imel skrivanja najmočnejših adutov pred prihajajočim nasprotnikom: “Ničesar nimamo skrivati. Mislim, da v slovenski ligi nimaš ničesar skriti. Če smo kaj uspeli skriti, boljše za nas, vendar moramo v prvi vrsti gledati nase in ne nasprotnika.” 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…