Dnevi hitro bežijo, marec je že za nami, saj smo danes že vstopili v prvi aprilski dan, ki je ponavadi namenjen predvsem norčijam in šalam, s katerimi za nos potegnemo svoje znance. Med prvoaprilske šale pa ne spada novica, da so se pri dortmundski Borussii ogreli še za enega člana Domžal. Po Jonu Gorencu Stankoviču je na listi želja tudi Alen Ožbolt, ki se je pred dnevi še drugič letos mudil na preizkušnji pri rumeno-črnih.


Prvič se je v dresu druge ekipe Borussie dokazoval že med zimskimi pripravami, ko se je v tekmi z moskovsko Lokomotivo vpisal tudi med strelce. Dodatno dokazovanje mu je tedaj preprečila tudi poškodba stegenske mišice, zaradi česar se je pred dnevi znova odpravil v Porurje, kjer si je ogledal tudi povratno srečanje osmine Lige prvakov, ko je na stadionu Westfalen gostoval torinski Juventus. Obetavni napadalec je bil nad videnim kljub porazu Borussie navdušen, nič manj pa ni bil zadovoljen niti s pogoji za delo in organizacijo kluba. “V Dortmundu je bilo super. O pogojih in organizaciji kluba je brezpredmetno izgubljati besede, saj je vse na najvišji ravni. Vesel sem, da je bil trener druge ekipe zadovoljen z mojimi predstavami in poleti si me znova želi v svojih vrstah. Z morebitnim prestopom se ne obremenjujem, saj nočem biti preveč razočaran, če se slučajno ne izide. V tem trenutku sem z mislimi popolnoma pri Domžalah,” je za spletno stran domžalskega kluba priznal mladi Žužemberčan, ki si bo minuli mesec vtisnil globoko v spomin. Ne le, da se je dokazoval v Nemčiji, njegove predstave je opazil tudi Primož Gliha, selektor mlade izbrane vrste, ki ga je uvrstil na reprezentančni seznam za tekmi z Ukrajino in Makedonijo. Proti Ukrajini je vsega 18-letni napadalec doživel debi, proti Makedoniji pa se je, potem ko je jeseni navduševal v dresu mladinske reprezentance, veselil še prvenca, s katerim je Slovenijo rešil poraza: “Zelo sem vesel, da sem lahko že tako mlad debitiral za mlado reprezentanco. Sanje vsakega nogometaša so nositi dres svoje domovine, seveda pa je vse skupaj še veliko lepše, ker sem dosegel gol in preprečil poraz proti Makedoniji. Strelsko formo moram prenesti še na ligaške tekme in upam, da mi bo uspelo že v petek.”

Po dveh tednih se je Ožbolt vrnil v znano okolje in se pridružil treningom trenerja Luke Elsnerja. Slednji skuša v teh dneh najti rešitev za spomladansko neučinkovitost, saj njegovi varovanci na petih tekmah spomladi iz igre še niso uspeli zadeti. Strelec zadetka z uvodne tekme v sezoni, s katerim je odločil obračun z Gorico, se zaveda konkurence, ki vlada v napadu, a poudarja, da morebitne priložnosti ne bo izpustil iz rok: “Na druge se pretirano ne oziram. Osredotočen sem le nase. Dobil sem priložnost v reprezentanci in dokazal, da znam doseči gol. Sedaj moram na treningih trenerju dokazati, da sem sposoben igrati v prvi postavi in verjamem, da mi bo uspelo. Če bom dobil priložnost, jo zagotovo ne bom izpustil iz rok.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…