Ljubljančani so morali v predzadnji pripravljalni tekmi pred nadaljevanjem državnega prvenstva priznati še drugi poraz. V Čatežu je bila z izidom 2:0 boljša Žilina, ki je Nejca Vidmarja premagala z zadetkoma v uvodnih sekundah obeh polčasov. Po porazu je za klubsko spletno stran spregovoril Aleksader Šeliga.


Šestintridesetletni Štorjan dva tedna pred prvim pomladanskim obračunom s Koprom poudarja, da sta pripravljalni tekmi z Žilino in Terekom pravšnja izziva v zaključku priprav. “Menim, da sta včerajšnji obračun z Žilino in prihajajoči s Terekom v Stožicah ravno pravšnja preizkusa pred nadaljevanjem prvenstva. Igrati proti enakovrednim ali pa malce boljšim tekmecem predstavlja izziv in obenem odkriva pravi vpogled v trenutno pripravljenost moštva. V tem trenutku še nismo v optimalni formi, kar je povsem razumljivo, saj nas do tekme s Koprom čakata še natanko dva tedna priprav. Ne glede na vse spremembe, ki smo jih bili deležni v zadnjem času, sem prepričan, da bomo tudi v nadaljevanju sezone igrali všečen in učinkovit nogomet,” je dejal izkušeni Štorjan.

“Vse misli so usmerjene v zaključek priprav, ki bodo posvečene piljenju taktičnih zamisli za tekmo s Koprom. V tem pripravljalnem obdobju smo skoraj na vseh tekmah prevladovali na igrišču, si ustvarili veliko število priložnosti in kar je najpomembneje, pokazali veliko mero stabilnosti in kompaktnosti v fazi obrambe. Upam, da bomo tudi na prvenstvenih obračunih ohranili to kompaktnost v obrambi, v napadu pa skozi posest žoge iskali čim več priložnost za dosego zadetkov,” je še dodal Šeliga, ki bo v nadaljevanju sezone očitno čuval hrbet Nejcu Vidmarju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…