Ljubljančani so še drugo leto zapored ostali brez uvrstitve v evropska tekmovanja. Neuspešna sezona je najprej odnesla trenerja Darka Karapetrovića, teden dni kasneje še športnega direktorja Milenka Ačimovića, ki je še drugič neslavno končal zgodbo v ljubljanskem prvoligašu.


Na zadnji tekmi letošnje sezone, ki jo bodo Ljubljančani zaključili na nehvaležnem četrtem mestu, bo mrežo Olimpije verjetno znova branil Aleksander Šeliga, ki je ob koncu prvega polčasa obračuna z Zavrčem zamenjal Darka Brljaka, ki zaradi poškodbe ni bil zmožen nadaljevati tekme. Izkušeni Štorjan je v Halozah zaigral prvič po začetku marca, ko je ljubljanska vrata čuval v večnem derbiju z Mariborom, ko pa si je privoščil napako, ki je obračun odločila v korist Štajercev. “Lagal bi, če bi dejal, da mi je bilo v vsem tem času, ki sem ga prebil na klopi za rezervne igralce, vseeno. Vsak zdrav nogometaš si želi igrati čim več, ampak, trenerjeva je zadnja. Sam nisem imel nikakršnih težav s tem, vesel pa sem, da sem pomagal ekipi do zmage. Darku pa želim čimprejšnje okrevanje,” je za klubsko spletno stran priznal 35-letni vratar.

Zmaji so pred sobotnim obračunom z Zavrčem upali na scenarij, da bo o evropskem potniku odločala zadnja tekma z Domžalčani, a se ljubljanski scenarij ni uresničil. Šeliga poudarja, da si želi moštvo sezono končati z zmago: “Oboji nimamo kaj izgubiti, ve se, da bodo Domžale na koncu končale na tretjem mestu, medtem ko mi, na žalost, ostajamo brez želene uvrstitve v evropske kvalifikacije. Rezultatsko neuspešno sezono želimo zaključiti z zmago.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…