Ne le Denis Šme in Rodrigo Defendi, obrambni zid Maribora je dobre tri tedne pred nadaljevanjem sezone močnejši tudi za Aleksandra Rajčevića. Primorec je zaradi poškodbe kolena izpustil praktično celotno jesen, po nekajmesečnem okrevanju se je Rajčeviću v začetku januarskih priprav vrnil na igrišča in že odigral nekaj pripravljalnih tekem.


“Zaenkrat se je telo zelo dobro odzvalo, vse gre po načrtih. Med večino vaj nisem čutil bolečin, tiste, ki so se pojavile po večjih naporih, pa niso bile neznosne,” je pred selitvijo v Turčijo za klubsko spletno stran dejal izkušeni branilec, ki je med prisilnim počitkom postal tudi oče. Poleg očetovskih skrbi je imel Rajčević tudi nekaj strahu pred novo poškodbo:“Tudi med tekmami je minilo brez zapletov, noga me ni bolela. Šel sem tudi v dvoboje, kar sem menil, da bo sprva nekoliko težje in da bo še ostal prisoten strah pred ponovitvijo poškodbe. A sem se strahu hitro znebil. Opazno je bilo, da dolgo nisem igral, vendar nisem povsem izgubil občutkov za igro. Seveda sem imel nekaj težav, treba bo še piliti formo do začetka prvenstva, verjamem pa, da bo do prve uradne tekme vse v redu.”

Rajčević je po slovesu Aleša Mejača za Tavaresom in Merteljem nogometaš s tretjim najdaljšim stažem med vijolicami, z Mitjo Vilerjem sta se v Ljudski vrt preselila pred začetkom sezone 2010/11. V tem času je za Maribor odigral že 227 tekem, s koncem sezone pa se mu izteka dogovor. Kljub dejstvu, da so Štajerci obrambo okrepili še s Šmejem in Defendijem, Rajčević pozdravlja novo konkurenco: “Konkurenca je dobrodošla. V prvem delu sezone smo imeli težave na tem položaju, zdaj smo v popolni zasedbi. Defendi in Šme sta se dobro vklopila, bomo videli skozi tekme, kako se bomo ujeli na igrišču. Ne dvomim, da se bomo vsi štirje s Šulerjem dobro razumeli. Potem pa bo trenerjeva odločitev, kdo bo igral.”

“Všeč mi je, da odhajamo v znano okolje in da ni treba porabiti nekaj dni za prilagajanje. Življenja na pripravah sem že vajen, ves čas smo skupaj in takšen režim mi ugaja. Verjamem, da bodo tudi letošnje pomenile temelj do uspeha pomladi,” je optimistično zaključil nekdanji branilec Kopra.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…