Mariborčani se po dveh zahtevnih gostovanjih v Ljubljani in Celju vračajo v Ljudski vrt. V štajersko prestolnico prihaja prenovljena završka zasedba, ki je po dveh domačih zmagah nad Domžalčani in Koprčani polna motiva. Tega ne manjka niti v domači četi, v kateri poudarjajo, da želijo tudi pred domačimi gledalci osvojiti vse tri točke.


Za nameček vijoličasti v zadnjih sedmih ligaških tekmah niso oddali niti točke, zadnji so se točk veselili Domžalčani, ko so konec oktobra slavili sredi Ljudskega vrta. Z osmo zaporedno zmago bi varovanci trenerja Anteja Šimundže ujeli dosežek Domžal z začetka sezone, a mariborski strateg poudarja, da se moštvo na takšne nize ne ozira, kar pa ne spremeni dejstva, da si vijolice tudi jutri želijo treh točk: “Sami ne gledamo zgodovine, oziramo se na prihodnost in sedanjost. O nizih ne razmišljamo, saj ni čas za to, osredotočamo se na vsako naslednjo tekmo. Proti nasprotniku, ki si bo ravno tako želel zmage, želimo tri točke. Že po tekmi v Celju sem dejal, da je priznanje za njih, da so tako dolgo ostali neporaženi, sami pa smo vedeli kako priti do treh točk. Na zahtevna gostovanja in tekme se tudi psihološko pripravljamo, tudi v jutrišnjem obračunu bosta razmišljanje in osredotočenost zelo pomembna.”

“Podcenjevanja ni. Zavrč je ekipa, ki ima v Ljudskem vrtu, tudi zaradi bližine in tekmovalnosti, vselej dodatno energijo. V goste prihaja motivirana in karakterno močna ekipa, ki se je glede na jesen zelo spremenila. V treh krogih spomladanskega dela sezone so prikazali veliko tekmovalnosti, zato pričakujemo izredno težko tekmo,”  je o jutrišnjem nasprotniku dejal trener vodilnega moštva Prve lige Telekom Slovenije, ki bo tudi jutri pogrešal Dareta Vršiča, vprašljiva pa sta tudi nastopa Željka Filipovića in Aleša Mejača, ki je imel v tem tednu želodčne težave. Danes bo prvi trening po bolezni opravil tudi Arghus, za katerega pa Šimundža verjame, da bo pripravljen za nastop. Mariborski strateg imel po napornem začetku spomladanskega dela sezone za pripravo na nasprotnika nekaj več dni, kar so v mariborskem taboru izkoristili tudi za potrebno osvežitev in okrevanje po lažjih poškodbah: “Tako mi kot oni smo po treh odigranih tekmah prišli do določenega predaha. Tudi nam je po treh napornih tekmah tedenski premor dobro del za regeneracijo in rehabilitacijo po manjših težavah, ki so nas pestile. Sam premor bo lahko vplival zgolj blagodejno, saj fantje na treningih kažejo odlično formo in osredotočenost, kar pred jutrišnjim obračunom veseli.”

"V Ljudski vrt prihaja motiviran nasprotnik," pravi Ante Šimundža. (Foto: Jure Banfi)
“V Ljudski vrt prihaja motiviran nasprotnik,” pravi Ante Šimundža. (Foto: Jure Banfi)

“Hočemo nadaljevati pozitivni niz, ki smo ga zgradili v treh spomladanskih tekmah. Zmagovalno pa želimo tudi nadaljevati. Vemo, kako nasprotniki igrajo v Mariboru. V Ljudskem vrtu vsi zaigrajo z večjim motivom, dobijo dodatno agresivnost. Zagotovo nas čaka zahtevna tekma, vendar vseeno menim, da smo temu kos in bomo nadaljevali z začetim pozitivnim nizom,” je o pričakovanjih pred jutrišnjim dvobojem s Haložani uvodoma dejal Aleksander Rajčević, ki se bo moral v obrambi soočati z novim obrazi v napadu Zavrča: “Nekaterih igralcev ne poznamo, so jih pa trenerji dobro analizirali in nas dobro pripravili na njih. Upam in verjamem, da se bomo dobro pripravili na tekmo in jo tudi dobili.”

Navijači po odličnem nizu tudi tokrat pričakujejo tri točke. “Mislim, da se od Maribora vselej pričakuje, da zmaga. Tako je tudi prav in tako bo tudi v bodoče, saj smo vodilna ekipa prvenstva. Tako moramo razmišljati tudi sami, vsako tekmo gremo na zmago, saj si želimo čimprej zagotoviti lovoriko,” je dejal primorski branilec v vrstah Maribora in k temu pristavil, da med branjenjem in lovljenjem prvega mesta na lestvici ne bo bistvene razlike: “Ne vem, če bo kakšna razlika, saj smo vrha lestvice že navajeni. Je pa lepo znova biti na prvem mestu in upam, da ga ne izpustimo več iz rok.”

Rajčević bo skupaj s soigralci v golu nasprotnika pozdravil Marka Pridigarja, dolgoletnega igralca Maribora, o katerem je za konec z nasmeškom dejal: “Zagotovo je lepo videti bivšega soigralca, vendar je tokrat v vlogi nasprotnika in zaradi tega ga zagotovo ne bomo ‘šparali’.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…