Olimpija je po lanski sezoni, ki je bila polna razočaranj, v letošnje tekmovalno leto krenili v spremenjeni zasedbi, a sezono pričela izredno dobro, morda celo nad pričakovanji. Ljubljančani po štirinajstem krogu zasedajo celo drugo mesto, s 25 doseženimi zadetki pa so najučinkovitejše moštvo prvenstva.


“Jasno je, da bi vedno lahko bilo bolje, a roko na srce, le redki so pričakovali tako uspešen začetek Olimpije. V tem trenutku imamo vse pod nadzorom, krasi nas všečna igra z veliko kombinatorike in domiselnosti. Vsekakor si želimo nadaljevati s podobnimi igrami in obenem osvajati točke. Ob koncu sezone bo umetniški vtis hitro utonil v pozabo, štele bodo zgolj točke ter položaj na prvenstveni razpredelnici,” je o odličnem začetku sezone za spletno stran Olimpije dejal Aleksandar Rodić. S 35 leti najizkušenejši član zeleno-belih se je po vmesnim težavam s poškodbo, zaradi katere je izpustil pet krogov Prve lige Telekom Slovenije, vrnil v začetno enajsterico, s štirimi zadetki in dvema podajama pa je peti najkoristnejši igralec lige. Zmaje, podobno kot ostale klube, v naslednjih dneh čaka naporen ritem tekem, česar se nekdanji reprezentant Slovenije ni ravno razveselil: “Menim, da je ritem šest tekem v štirinajstih dneh za slovenske klubske razmere le malce prehud. Namreč, do sedaj smo imeli več ali manj eno tekmo na teden, nato pa nastopi obdobje, ko se človek vpraša, ali resnično ni bilo mogoče umestiti pokalnih obračunov v nek drugi termin, ki se ne bi prepletal z nastopi v državnem prvenstvu. Ampak za vsa moštva velja enako, tako da izgovorov za morebitno slabšo predstavo in posledičen poraz ne sme biti.”

V naslednjih tednih bo zato do izraza prišla tudi fizična pripravljenost nogometašev, ki bodo zaradi napornega ritma tekem še toliko bolj na udaru, v Kozarski Dubici rojeni Rodić pravi, da lahko s soigralci zaigrajo še bolje, predvsem pa učinkoviteje: “Na najboljši možni način smo izkoristili zadnji reprezentančni premor. Verjamem, da lahko do konca naslednjega tedna, ko nas čakata še povratni pokalni dvoboj z Domžalčani in domača prvenstvena preizkušnja s Celjani, odigramo še precej bolje in predvsem učinkoviteje. Prav neverjetno je, kako nam je na določenih tekmah športna sreča obrnila hrbet. Če bomo imeli podoben pristop in odnos do dela, kot do sedaj, potem se za rezultatsko uspešnost ni bati.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…