Aleksandar Rodić bo z bogatimi izkušnjami tudi spomladi podaljšana roka trenerja Darka Karapetrovića. S 35 leti najstarejši člen ljubljanske barke je jeseni, ko je imel tako kot še nekaj soigralcev tudi precej težav s poškodbami, v državnem prvenstvu na dvanajstih tekmah dosegel pet zadetkov, spomladi bo skušal svojo statistiko še izboljšati.


“Jasno je, da si vsi, od ekonoma do zadnjega igralca, želimo čim več zmag, ki bi nam omogočile enakovreden boj za sam vrh. Morda se s tem mnogi ne bodo strinjali, a sam mislim, da to moštvo premore dovolj kakovosti za vrh prvenstvene razpredelnice,” je za spletno stran kluba dejal nekdanji reprezentant Slovenije. Prekaljeni napadalec bo moral zaradi izključitve na gostovanju pri Koprčanih uvodno spomladansko dejanje, ko se bodo Ljubljančani v gosteh pomerili z Radomljani, izpustiti, bo pa zato lahko spočit krenil v večni derbi z Mariborčani. Uvodnih šest točk bi za zeleno-bele predstavljajo odlično zdravilo za rane, ki so si jih zadali v zadnjih dveh jesenskih krogih, saj v ljubljanskem prvoligašu poudarjajo, da si želijo ob koncu sezone zasesti mesta, ki peljejo v evropska tekmovanja: “To ni le osnovni, marveč sveti cilj. Še ena sezona brez Evrope bi lahko imela za klub, kot je Olimpija, negativne posledice. Pomembno je, da se v naslednjih desetih dneh dobro pripravimo na prvega nasprotnika. Tisti, ki mislijo, da bo uvodni dvoboj z Radomljami mačji kašelj, se grdo motijo. Čaka nas izjemno zahtevna tekma, ki bo pokazala, kakšen značaj ima to moštvo.”

“Dobro smo izkoristili deset dni priprav v Turčiji in kasneje štiridnevni ciklus v Rovinju. Glede na zelo slabe pogoje za delo v domačem okolju, nam ni preostalo nič drugega, kot da se odpravimo na tuje. V ekipi imamo štiri novince, ki pa potrebujejo določen čas, da se popolnoma prilagodijo na novo okolje in nove soigralce. Verjamem, da bomo tekmo z Radomljami pričakali v želeni formi,” je pogovor zaključila zeleno-bela sedmica.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…