Čeprav se bodo Zavrčani in Mariborčani v prihodnjih dveh tednih srečali še dvakrat, se lahko Haložani že pohvalijo, da bodo letošnjo sezono državnega prvenstva proti Mariboru ostali neporaženi. V četrti medsebojni tekmi z aktualnimi državnimi prvaki so Haložani še tretjič izvlekli remi, s katerim so vijolicam onemogočili, da bi se vodilni Olimpiji približale na dve točki zaostanka.


Neodločenega izida je bil še posebej vesel Aleks Pihler, ki je bil kar osem let član mlajših kategorij Maribora. “Vsaka točka proti Mariboru je velika. Še posebej pa današnja, saj vemo, da Maribor v boju za naslov nujno potrebuje točke. Mi smo jim danes odvzeli dve in tega smo izjemno veseli,” je priznal nekdanji član Domžal, ki se je v završko zasedbo preselil pred začetkom letošnje sezone in se hitro utrdil v začetni enajsterici. Pihler priznava, da trener Matić v moštvu ustvari posebno kemijo, ob tem pa dodaja, da so v domačem taboru že kmalu po začetku tekme začutili, da lahko Mariboru znova zagrenijo življenje: “Po petnajstih minutah tekme smo začutili, da je lahko to naš dan, ko lahko nasprotniku znova zagrenimo življenje. Dali smo vse od sebe in izborili točko. V zaključku se je poznalo, da smo garali celotno tekmo in potem ti nekje mora zmanjkati. Dali smo zadnje atome moči in tudi v zadnjih petnajstih minutah ostali osredotočeni ter zadržali ničlo.”

Slavko Matić, povratnik na završko klop, tudi v osmi tekmi v vlogi haloškega stratega ni bil poražen. Nekdanji trener Kopra, kjer pa je bil precej manj uspešen, je petim zmagam dodal še tretji remi. Jeseni je Maribor v Zavrču klonil prav v času, ko je domači zasedbi poveljeval srbski strokovnjak, ki pa je po tokratnem neodločenem izidu priznal, da je bila tekma predvsem borbena, ne pa tudi kakovostna: “Odigrali smo tekmo, ki je bila bolj borbena kot pa kakovostna. V tekmo smo vstopili nekoliko nervozno, a vseeno ni bilo prostora in časa za nervozo. Na začetku smo naredili nekaj taktičnih napak, a so priložnosti prihajale na obeh straneh. Zelo sem zadovoljen s pozitivnim rezultatom, saj sem igralcem pred tekmo rekel, da je pozitiven tudi neodločen rezultat, saj je Maribor velik klub.”

Zavrčane že v nedeljo čaka nova zahtevna naloga, saj gostujejo v Stožicah, kjer pa so, prav tako pod taktirko Matića, jeseni že slavili: “Obračamo se k naslednji tekmi, ki si sledijo ena za drugo in nimamo časa za okrevanje, lahko zgolj osvežimo ekipo in posežemo po rotacijah, ki so potrebne, da nadaljujemo s pozitivnimi rezultati.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…