Nekatera slovenska igrišča je pred dnevi znova prekrila snežna odeja, igrišča na zahodni polovici Slovenije pa so se zaradi obilne količine dežja spremenila v mini kopališča. Vodstvo tekmovanja v Prvi Ligi Telekom Slovenije je zato sprejelo edino logično odločitev in še drugič prestavilo tekme 25. kroga, ki bo tako odigran čez dobra dva tedna. Seveda pa obilne padavine niso zaustavile dogajanja v klubih, zato smo zbrali nekaj aktualnih novic.


Nič kaj preveč dobre novice ne prihajajo iz tabora aktualnih prvakov, ki so tudi letos na dobri poti do dvojne krone. Matija Smrekar je ta teden na prisilnem mirovanju, zaradi poškodbe stegenske mišice, zaradi česar je bil zamenjan že na tekmi z Rudarjem, ki je bila odigrana v soboto in so jo Mariborčani sicer zanesljivo dobili. Darko Milanič tako zagotovo ne bo mogel računati na njega na nedeljskem gostovanju v Kidričevem, hrvaški napadalec naj bi s treningi pričel v začetku naslednjega tedna.

Pred dnevi smo že poročali o poškodbi Aleksandra Rajčevića. Steber obrambe bo jutri prestal artroskopijo kolena, ki jo bo v prostorih UKC Maribor opravil dr. Matjaž Vogrin, sicer tudi klubski zdravnik, ki je za spletno stran kluba povedal sledeče: »Magnetna resonanca je pokazala, da gre za poškodbo notranje stranske vezi in tudi poškodbo sprednje križne vezi. Treba bo opraviti poseg, po katerem bo natančneje znano, kako dolgo bo Aleksander odsoten z igrišč.« Po opravljeni magnetni resonanci so se sicer napovedi o trajanju okrevanja spremenila, po najbolj optimističnem scenariju, naj bi okrevanje trajalo šest tednov. Če pa bo zaradi slabega stanja sprednje križne vezi potrebna operacija pa bi lahko postavni primorski branilec izven pogona najmanj pol leta.

Nič kaj boljše novice ne prihajajo niti iz taborov Olimpije in Gorice. Obetavni napadalec Olimpije Andraž Šporar je obračun s Koprom zaradi bolečin v gležnju končal že v 26. minuti, ko ga je zamenjal Rok Baskera. S sedmimi zadetki drugi strelec kluba, sicer ne bo počival tako dolgo kot Rajčević, saj gre le za vnetje, ki ga bo klubska zdravstvena služba odpravila z nekajdnevnimi terapijami.

Precej slabše pa jo je skupil branilec Gorice Miha Gregorič, ki je v letošnji sezoni izpustil le eno tekmo svojega moštva, potem, ko je bil v 18. krogu izključen na tekmi z Rudarjem. 23-letnik je na sobotni tekmi trčil z enim izmed domžalskih nogometašev in utrpel dvojni zlom nosne kosti. Točen čas okrevanja bodo določile nadaljne preiskave, brez dvoma pa ga čaka dolgotrajno okrevanje, kar bo trenerja Mirana Srebrniča prisililo v iskanje novih rešitev v zadnji vrsti goriške ekipe.

Steber novogoriške obrambe bo nekaj časa izven pogona. Foto: Lado Vavpetič

Klubi so morali do konca prejšnjega tedna, natančneje do 31. marca oddati vso dokumentacijo za pridobitev licence za nastopanje v Prvi Ligi za sezono 2013/14. To so po naših informacijah storili vsi klubi Prve Lige, tudi Mura 05, okrog katere se je sicer v zadnjih dnevih oziroma tednih pojavaljalo tudi veliko informacij o tem, da naj bi vodstvo kluba razmišljalo tudi o predčasnem koncu sezone in izstopu iz tekmovanja. Klub ima sicer zaradi blokiranega računa veliko težav pri poslovanju, a je predsednica mag. Nataša Horvat v izjavi za spletno stran kluba vseeno optimistična: »Oddali smo vso dokumentacijo, ki smo jo imeli na razpolago in ki je bila potrebna za pridobitev licence. Zaradi specifične situacije v kateri smo, se zna zgoditi, da smo nehote kaj pozabili in v tem primeru nas bo licenčni oddelek Nogometne zveze o tem pozval k dopolnitvi. Kljub vsemu smo trdno prepričani, da smo izpolnili večino kriterijev in verjamemo, da bomo na koncu licenco tudi dobili.«

Tako kot članski nogometaši, so že nekaj tednov dejavni tudi njihovi mlajši kolegi, ki nastopajo v mladinskem in kadetskem prvenstvu. Pri kadetih trenutno s tekmo manj in petinštiridesetimi točkami vodijo Domžalčani, ki imajo pred drugouvrščenim dve točki prednosti, tretjeuvrščeni Mariborčani pa zaostajajo že za osem točk. Med mladinci trenutno najbolje kaže Gorici, ki je zbrala šestinštirideset točk, drugo- in tretjeuvrščeni ekipi pa sta isti kot pri kadetskem tekmovanju. Koprčani zaostajajo za točko, Mariborčani za štiri. V seštevku obeh tekmovanj vodijo Koprčani, druga je Gorica in tretje Domžale.

Če smo začeli s slabimi novicami, končajmo z dobrimi. Matjaž Kek je eden redkih slovenskih trenerjev, ki v tem trenutku delujejo izven področja Slovenije. Nekdanji selektor slovenske reprezentance je pred malce več kot mesecem dni prevzel NK Rijeko, ki je pod njegovim vodstvom odigrala tri tekme in zabeležila ravno toliko zmag, padli so Inter iz Zaprešiča (2:1), v Vinkovcih so proti Cibalii končno prekinili negativni niz (0:1) ter nazadnje z dvema zadetkoma Leona Benka premagali še koprivniški Slaven Belupo (2:1). Rijeka se trenutno nahaja na četrtem mestu, a z istim točkovnim izkupičkom kot drugo- in tretjeuvrščena Hajduk ter Lokomotiva.

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …