Valon Ahmedi je jeseni v dresu celjskega prvoligaša navdušil doma in v tujini. Mladi reprezentant Albanije je na devetnajstih tekmah dosegel pet zadetkov in na tribune celjske Arene Petrol zvabil kar nekaj tujih oglednikov.


Za nekdanjega člana italijanskega Südtirola so se najbolj zagreli pri nizozemskem Heerenveenu, ki so se po poročanju tamkajšnjih medijev z nogometašem že dogovorili za sodelovanje, kar je z besedami podkrepil tudi športni direktor Hans Vonk, a je prestop padel v vodo, saj Celjani 20-letnega nogometaša niso želeli izpustiti zgolj na posojo. Ni pa zgolj Heerenveen tisti, ki si ga je zaželel v svojih vrstah. Albanski mediji so se v minulih dneh razpisali o tem, da želijo Ahmedija pri makedonski nogometni zvezi znova prepričati v nastop za Makedonijo, čeprav prvi poizkus pred leti ni bil uspešen. Ahmedi je namreč rojen v makedonskem Ohridu, a za razliko od Agima Ibraimija in ostalih rojakov, ki so ravno tako rojeni v Makedoniji, ni nikoli nastopal za to državo.

Albanski mediji so v en glas zapisali, da Ahmedi čaka na vabilo selektorja članske izbrane vrste Giannija De Biasija, saj želi nastopiti zgolj v rdeče-črnem dresu Albanije, z zanimivo novico pa je na Twitterju v začetku leta postregel eden od makedonskih nogometnih portalov. Ahmedi je potrdil zgornje navedbe, da povabilo članske reprezentance Albanije pričakuje tekom letošnjega leta. V kolikor pa vabila ne bo, bi lahko prišlo tudi do zamenjave nogometnega državljanstva.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…