V mariborskem taboru se po remiju v sobotnem večnem derbiju, ki je, kot smo že poročali, znova podiral rekorde gledanosti, pripravljajo na prvo pomladansko gostovanje. Četa novega/starega stratega Darka Milaniča bo v sobotnem popoldnevu gostovala v Velenju, kjer jeseni ni uspela slaviti. V državnem prvenstvu sta se tekmeca razšla brez zadetkov, prvo četrtfinalno tekmo Pokala Slovenije so dobili knapi.


Gostovanje v Velenju bo zaradi prepovedi igranja zagotovo izpustil Mitja Viler, saj je Primorec v tekmi z Olimpijo vknjižil še četrti rumeni karton sezone. Milanič ne bo imel na razpolago niti Adisa Hodžića. Obetavnega Zasavca, ki je spomladanski tekmi spremljal z rezervne klopi, je selektor Dušan Kosič tako kot Žana Celarja uvrstil na seznam za elitni krog kvalifikacij za kadetsko evropsko prvenstvo. Uvodne treninge tega tedna je zaradi bolezni izpustil tudi Denis Šme, medtem ko mora Marwan Kabha mirovati zaradi težav s stegensko mišico. Še vedno pa po prilagojenem programu vadi desni bočni branilec Matej Palčič, ki po zimskem prestopu za Maribor ni odigral še niti minute.

“Imamo več časa za spoznavanje, seznanjanje z novimi zahtevami. Fantom sem že po sobotni tekmi v slačilnici dejal, da si zaslužijo čestitke za prikazano in da je to treba v prihodnjih dvanajstih početi prav to. Da so telesno in čustveno vedno na visokem nivoju, da se z ustrezno zagnanostjo opravljajo vse naloge. Sprejeli so zahteve, razumeli sporočilo. Seveda ostajamo resen kandidat v boju za vrh, z namero, da zavzamemo prvo mesto in tako se bomo vedli vsak trenutek do konca sezone,” je za klubsko spletno stran pred sobotnim gostovanjem dejal Milanič.

Izolan je lahko v minulih dneh na treningih pozdravil tudi nekaj povratnikov. Po bolezni in povišani temperaturi, zaradi katere ga ni bilo v kadru za tekmo z Olimpijo, je z ekipo znova vadil Jean Philippe Mendy, po poškodbi pa sta se vadbi pridružila tudi Valon Ahmedi in Amar Rahmanović, ki še čakata na uraden debi v vijoličastem dresu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…