Po Mateju Palčiču in Amarju Rahmanoviću so vijolice včeraj in danes potrdile še dva prestopa. V Ljudski vrt sta se preselila Denis Šme in Valon Ahmedi. Nekdanja člana Kopra in Celja sta Mariboru obljubila dolgoročno zvestobo, oba sta sklenila pogodbo do konca sezone 2018/19, po uvodnem treningu v vijoličasti opravi pa sta se predstavila tudi zbrani sedmi sili.


“Prvi vtisi so, iskreno povedano, drugačni kot sem pričakoval – veliko boljši, prijetnejši in toplejši. Drugačni so tudi zato, ker si enostavno nisem predstavljal, da je lahko v našem prostoru nekaj tako konkretnega, resnega, ambicioznega in profesionalnega. Skratka, prvi vtisi so fantastični,” je dejal Denis Šme, ki se je v Maribor preselil brez odškodnine, saj je je tako kot Palčič in Rahmanović s koprskim klubom pred meseci razdrl pogodbo. Velenjčan, ki je nogometno pot pričel v Rudarju, nato pa kot najstnik odšel tudi veronski Chievo, je poudaril, da so ga novi soigralci sprejeli odlično: “Sprejeli so me odlično. Z nekaterimi se poznamo tudi z reprezentance, spet z drugimi smo se srečevali na zelenicah, ko sem igral še za Koper, zato se poznamo že od prej.”

Mladega reprezentanta Slovenije, ki je za Koper odigral 58 ligaških tekem, v boju za enajsterico čaka huda konkurenca, ki pa se je Šme ne boji. “Konkurenca je vsekakor dobrodošla, le tako bom napredoval in postal boljši. Upam, da bom dober konkurent in si bom uspel izboriti svojo minutažo,” pravi 21-letni branilec, ki lahko igra tako v osrčju obrambe kot tudi na položaju desnega bočnega branilca. Za konec se je Šme dotaknil še ambicij, ki pa se ne razlikujejo od klubskih: “Maribor spomladi napada naslov državnega in pokalnega prvaka. Kot vselej, so pričakovanja v Mariboru na najvišji ravni – dvojna krona.”

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Nato je besedo dobil tudi Ahmedi, podobno kot rojak Agim Ibraimi poliglot. Mladi reprezentant Albanije poleg maternega jezika odlično obvlada še italijanščino in angleščino, v kateri je spregovoril tudi tokrat, sporazumeva pa se lahko tudi v makedonščini, hrvaščini in deloma tudi slovenščini. “Hvala za dobrodošlico. Prvi vtisi so zelo dobri, dobro sem se vklopil v novo moštvo. Spoznal sem se z novimi soigralci. Občutki so izjemno dobri, tu imam vse, da trdo delam in napredujem. Prvi trening je bil odličen, oziroma se v prihodnost, k naslednjim treningom, na katerih želim dati vse od sebe,” je prve vtise predstavil četrti zimski novinec v mariborskih vrstah.

Ahmedi je priznal, da ga je klic mariborskega športnega direktorja presenetil, selitev v Maribor pa mu je priporočil tudi Ibraimi: “Maribor je za moje pojme najboljši slovenski klub, za sabo ima zgodovino ter igranje v evropski ligi in ligi prvakov. Poznam tudi Agima, ki mi je dejal, da je to zame in mladega igralca najboljši klub za napredek. Lahko priznam, da je bilo presenečenje, ponudbe nisem mogel zavrniti, seveda sem pristal in sedaj sem tukaj,” je še dodal bivši grof, ki se je v minulem letu sicer soočal s številnimi poškodbami, zaradi kateri ni zmogel ponoviti jesenskih predstav sezone 2014/15. Zdaj je pred njim nov izziv: “Iz dneva v dan želim biti boljši, delati trdo ter Mariboru pomagati z dobrimi predstavami in tudi zadetki.”

Tako kot za Šmeja, tudi za Ahmedija velja, da ga v boju za začetno enajsterico čaka precejšnja konkurenca. “Ko prideš v velik klub kot je Maribor, je velika konkurenca nekaj običajnega. Če sem tukaj, nekaj očitno imam. Ko bom dobil priložnost, dal bom vse od sebe,” je zaključil Ahmedi, ki težav s prilagajanjem na novo okolje ne bi smel imeti, saj tudi Maribor že dobro pozna.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…