Mariborsko moštvo z jutrišnjim dnem pričenja z zaključno pripravo na uvodno dejanje nadaljevanja državnega prvenstva. Četa trenerja Krunoslava Jurčića bo pred večnim derbijem, ki bi lahko močno vplival na nadaljevanje sezone, gostila Celjane, lani najbližje zasledovalce, ki pa jim v jesenskem delu letošnje sezone ni šlo vse po načrtih.


Grofje so po odličnem zaključku jeseni prezimili na šestem mestu, a z vsega štirimi točkami prednosti pred zadnjim Krškim. Zgolj točko manj pa za vodilno Olimpijo zaostaja Maribor. Tudi vijolice so po zaslugi dobrih, predvsem pa učinkovitih predstav izkoristili spodrsljaje vodilnega rivala in se zmajem približale na vsega tri točke prednosti. S krepkim zmanjšanjem zaostanka se je povečal tudi optimizem privržencev vijolične barve, z nestrpnostjo pa nadaljevanje sezone pričakuje tudi Agim Ibraimi. Makedonski reprezentant, s katero bo marca gostoval tudi na koprski Bonifiki, je v pogovoru za klubsko spletno stran za močan adut Mariborčanov označil povezanost moštva: “Lani smo imeli še večji, ogromen zaostanek za Domžalami. Vsi so že govorili, da je boj za prvaka odločen, da je razlika neulovljiva. Pa smo bili prvi… Verjamem, da bomo tudi letos. Imamo širok kader, ob tem pa tudi tisto posebno energijo v ekipi. Velikokrat sem rekel in morda se že ponavljam, a je to treba znova omeniti. Tudi ta dva skupna tedna brez najmanjšega zapleta sta pomenila le še dodatno potrditev. Smo kot družina in nikomur ni jasno, kako nam uspeva imeti takšno moč kolektiva. Igral sem že v Italiji, Avstriji, Turčiji. Nikjer ne čutiš takšne povezanosti med soigralci, kot je pri nas. Če se kdaj zaiskri in skregamo na igrišču v želji, da bi bili čim boljši, se izven igrišča vse takoj pozabi in smo prijatelji ter si pomagamo med seboj.”

Zanimanja za uvodni obračun v letošnjem letu ne manjka. V upravi mariborskega kluba so z odločitvijo, da privržencem ponudijo komplet vstopnic za obe uvodni tekmi pomladi, zadeli v polno, saj prodaja kompletov teče več kot odlično. Ne gre dvomiti, da bodo tribune v tekmi z Olimpijo praktično razprodane, odličnega obiska pa se lahko Ibraimi in soigralci nadejajo tudi na tekmi s Celjem, ki je Mariboru v preteklosti že povzročal težave. A s pomočjo polnih tribun bo povsem drugače, poudarja mariborska desetica: “To čutimo tudi igralci. Ljudje nas že sprašujejo po vstopnicah, zanimanje narašča. V Mariboru dokazov, da ljudje živijo za nogomet, ne manjka. Ne glede na to, na katerem mestu smo v določenem obdobju na lestvici. Navijači nam dajejo dodatno energijo, mi pa jih želimo razveseljevati z dobrimi igrami in zmagami. Ne dvomim, da bodo tribune že proti Celju in potem na derbiju zelo zasedene.”

Za konec pogovora se je Ibraimi dotaknil tudi najnovejše pridobitve vijoličastih. Zlatko Zahovič je v mariborske vrste zvabil Milivoja Novakovića, ki bo napadu državnih prvakov ponudil dodatno dimenzijo. “O našem novem soigralcu ni treba izgubljati besed. Vse pove 31 golov za slovensko reprezentanco, vmes je bil tudi tretji strelec nemške lige. Ko sem gledal tekme Slovenije, mi je vedno bil všeč kot igralec. Priznam, da se že veselim, da bom igral skupaj z najboljšim slovenskim napadalcem zadnjih let,” je razkril Ibraimi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…