Vijoličastim v Londonu ni uspelo presenetiti favoriziranega Chelseaja. Občutek po visokem porazu s 6:0 je bil kar malce grenak, saj so Londončani izkoristili praktično vsako priložnost. Modri so igrali s polno močjo, kar je po tekmi priznal tudi domači strateg Jose Mourinho, in gostom, kljub pogumnemu začetku Štajercev, niso dovolili, da bi lahko upali na kaj več kot poraz.


“Vsi smo vedeli, da je Chelsea favorit in da bo težko. Imeli so priložnosti in jih izkoriščali. Ko nam ni uspeli zmanjšati zaostanka iz enajstmetrovke, je bilo še težje. Tudi takšne tekme se zgodijo. Napadalci smo spoznali, da ima Chelsea res vrhunske branilce, ki vrsto let igrajo na tako visoki ravni in so zelo izkušeni, zato je to pričakovano, da ni bilo veliko možnosti za zaključke. Ampak tudi mi pridobivamo izkušnje in verjamemo, da bo na drugih tekmah bolje. Zdaj se moramo pobrati in se pripraviti na državno prvenstvo,” je za klubsko spletno stran po koncu tekme dejal Marcos Tavares, ki je proti vratom Petra Čecha sprožil enkrat, a izkušeni čuvaj mreže ni imel težav z lovljenjem žoge. Aleksander Rajčević je imel ogromno dela s krotenjem napadalcev v modrih dresih, ki so kot ose pritiskale proti vratom vijoličastih, je priznal, da je vijoličaste po dobrem začetku tekme presekal že uvodni zadetek Londončanov, pod katerega se je v 13. minuti podpisal Loic Remy: “Nikoli ni lepo izgubiti, še zlasti ne s tako visoko razliko. Upali smo, da ne bomo dobili toliko golov, žal se ni razpletlo po naših željah. Prvi gol nas je presekal, zadetek po enajstmetrovki, ki je bila po mojem mnenju sumljiva, pa dotolkel. Nič več ni šlo, kot smo si zamislili in žal smo visoko izgubili. Na začetku smo se postavili, nakar nas je zgodnji gol malce presenetil. Če smo hoteli zadeti, smo se preprosto morali odpreti. Žal smo se preveč, puščali smo preveč prostora. Gostitelji so nas na svojem stadionu presenečali s protinapadi, kar se nam ne bi smelo dogajati. Tokrat nismo dobro stali na terenu, Chelsea je zasluženo visoko zmagal.”

“Chelsea ne igra tipičnega angleškega nogometa, ampak nekakšnega Mourinhovega. V ospredju je taktika, taktika in še enkrat taktika. Portugalec je takšen strateg, da vsakega nasprotnika do potankosti preuči. Njihovi igralci vedo, da so po osvojeni žogi zelo nevarni v protinapadih, zato te malce navlečejo in te potem kaznujejo. Tako kot so nas, s protinapadi na domačem igrišču. Njihov prvi blok obrambe ne dela veliko, pusti ti igrati, a ko prideš na 25 metrov od vrat, naletiš na čvrsto defenzivo. V vsakem primeru pa si ne bi smeli dopustiti, da so nam dali tri zadetke po protinapadih. Mi smo športniki in v drugem polčasu smo, seveda, poskusili doseči zadetek, ujeti priključek. Narediti smo želeli, kar se da, da bi zadeli, toda tako kakovostna ekipa, kot je Chelsea, zna to izkoristiti. Če ne zaključiš napada, če jim uspe prestreči žogo, te takoj napadejo iz protinapada, v katerega krenejo s petimi igralci in takrat se je izjemno težko ubraniti,” je po tekmi največje prednosti domačega moštva opisoval Aleš Mertelj.

Agim Ibraimi je imel sredi drugega polčasa priložnost, da doseže vsaj častni zadetek, a je strel z bele točke končal v levi vratnici. Makedonski reprezentant, ki je v uvodnih minutah z nevarnim poizkusom ob izidu 0:0 ogrozil domača vrata, je dejal: “Če se je to moralo zgoditi, potem je boljše, da se je proti Chelseaju, kot da bi se proti kateri drugi ekipi. Upam, da smo se kaj naučili s tokratne tekme. Ne morem reči, da nismo bili pravi, ampak ni isto, če izgubiš 3:0 ali 6:0. Morali bi biti bolj zbrani, ker vemo, kakšne igralce imajo. Da so individualno na zares visoki ravni. V slovenski ligi, ko si nasprotnik pripravi takšne priložnosti, ne zadene vedno, v Evropi je drugače. Enkrat pridejo do gola in takoj zabijejo. Tokrat smo imeli lažen občutek, da bi lahko kaj naredili. Njihovi igralci so dovolj izkušeni, da so nam pustili nekaj prostora, potem pa so nas iz protinapadov kruto kaznovali.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…