Zadnje ure do začetka spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije odštevajo tudi Mariborčani. Vijoličasti bodo v nadaljevanje sezone krenili s tremi točkami zaostanka za vodilnimi Domžalčani, ki pa imajo tekmo več. Uvodoma bo v Ljudskem vrtu gostovala prenovljena zasedba Gorice, cilj pa je jasen, v nadaljevanje kreniti z zmago, kar sta danes potrdila tudi Šimundža in Ibraimi.


“Naredili bomo vse, da bi zadnji kilometer pretekli sami. Osredotočamo se na svoje obveznosti, cilje. Gremo tekmo po tekmo. Za nami je izjemno leto, letvico smo postavili visoko in jo želimo ohranjati na visoki ravni. V vsaki tekmi bomo šli po zmago, med pripravami smo opravili veliko delo. Zaradi bolezni je sicer še nekaj igralcev v zaostanku, vendar je stanje spodbudno. Veliko pomeni spoznanje, da na treningih vidim ambiciozno, motivirano ekipo, ki se želi dokazati,” je na današnji dejal Ante Šimundža, ki bo skušal vijoličaste spomladi popeljati do pokalnega in državnega naslova. Vsaj v uvodnem dejanju bo moral mariborski strateg enajsterico sestaviti vsaj brez dveh adutov. O stanju Dareta Vršiča smo že pisali popoldne, namesto kaznovanega Željka Filipovića pa lahko Šimundža računa med dvema ali tremi rešitvami: “Zaradi štirih rumenih kartonov bo manjkal Filipović. Imam dve, tri rešitve pri izbiri kandidatov za zvezno vrsto. Kdo bo igral, se bom odločil med zaključnimi pripravami.”

“Premor je bil dolg, a smo vmes imeli dobre, zanimive pripravljalne tekme. Res pa je prvenstvo tisto, kar vsi čakamo. Smo motivirani, pripravljeni na vse, kar sledi v prihodnjem obdobju,” pa je priznal Agim Ibraimi, ki bo moral ob odsotnosti Vršiča na svoja pleča v grajenju igre prevzeti še dodatno breme. Želje in pričakovanja makedonskega reprezentanta pred začetkom spomladanskega dela sezone so jasne, s soigralci želi v Ljudski vrt znova pripeljati obe lovoriki: “Preden se začne sezona, izrazimo želje. Rekli smo Liga prvakov in je bila Liga prvakov. Rekli pa smo tudi, da hočemo dvojno krono in verjamem, da nam bo uspelo. Tudi med igranjem v Ligi prvakov smo bili zbrani ob tekmah domačega prvenstva, ampak zahtevne evropske preizkušnje so terjale davek z utrujenostjo ob povečanih naporih. Zdaj smo usmerjeni le k zbiranju ligaških točk z namenom, da končamo tekmovanje na prvem mestu.”

Ibraimi pa je je kratko in jasno odgovoril na vprašanje o tem, kakšen bo Maribor v nadaljevanju sezone: “Tisti Maribor, ki je igral Ligo prvakov.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…