Radomljani so niz petih zaporednih porazov prekinili s točko v obračunu z državnim prvakom. Mlinarji, ki so dvoboj z Mariborom gostili v soboški Fazaneriji, so z golom Marka Nunića celo povedli, a prednosti niso uspeli zadržati vse do konca srečanja.


Kljub temu je bil Adnan Zildžović zadovoljen z videnim na zelenici: “Igralcem čestitam za borbo in željo. Maribora se nismo ustrašili, dobro smo se pripravili na tekmo. Za moje mlade igralce je najlažje igrati prav z Mariborom, Olimpijo ali Domžalami, ker dejansko ni velikega pričakovanja in pritiska. Pokazali smo, da imamo potencial, da se ne ustrašimo nikogar, da imamo material, na katerem bomo gradili. V dogovoru z upravo kluba smo se odločili, da bomo v zadnjih štirih tekmah ustvarjali moštvo za naslednjo sezono, saj se želimo ekspresno vrniti v prvo ligo. Vsi igralci bodo takrat eno leto starejši in odigrali bodo dobrih trideset drugoligaških tekem, saj bo liga naslednje leto zelo zahtevna.”

Boj za Evropo je končan, odprta pa je še fronta za obstanek. Na deveto mesto, ki ga trenutno držijo Kidrčani, lahko zdrsneta tudi Rudar ali Krško, kjer je Zildžović deloval v preteklosti. Ali zaradi tega Krčanom kaj bolj privošči obstanek: “V Krškem živim in tam sem tudi deloval, mogoče mi je malce bolj pri srcu, vendar smo tudi v Krškem šli na zmago in ni nam veliko manjkalo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…