Uvodno pomladansko dejanje bo v znamenju večnega derbija Maribora in Olimpije, izjemno pomemben medsebojni dvoboj pa čaka tudi Radomljane in Kidričane. Kluba z repe lestvice se v nadaljevanje prvenstva podajata z novima trenerjema, a se je še pred nekaj dnevi zdelo, da bo Radomlje v pomlad popeljal Robert Pevnik.


O razlogih za presenetljivo slovo Polzeljana teden pred nadaljevanjem prvenstva smo že pisali, a v zadnji ekipi lige niso imeli časa za objokovanje. Vodstvo kluba je moralo poiskati novo rešitev, zahtevne naloge pa se je lotil Adnan Zildžović. V Brčkem rojeni Zildžović je stari znanec slovenskega nogometa, v katerega se je vrnil po skoraj treh letih. “Nerad se hvalim, ampak imam to sposobnost, da znam zelo hitro reagirati. Tako je bilo tudi v Albaniji, kjer sem klub prevzel dva dni pred začetkom prvenstva, nato pa je bilo moštvo v času mojega delovanja v klubu četrto v ligi. Žal, na koncu zmanjkale tri točke za obstanek v ligi, saj smo lovili ogromno razlike in favorizirane nasprotnike. Vajen sem tega in ponavadi me kličejo takrat, ko že vsi mislijo, da je konec,” je bil že uvodoma slikovit 47-letnik.

Na zaključek prvega odgovora smo se navezali prav pri naslednjem vprašanju. Zildžović je v sezoni 2013/14 pred izpadom iz prvoligaške druščine že reševal (in rešil) novomeško Krko, še nekoliko večji podvig mu je pred leti uspel na klopi ptujske Drave, ko je s Štajerci sestavil odmeven zmagoviti niz. Bodo pretekle izkušnje v boju za obstanek uporabne tudi tokrat? “Seveda, v preteklosti sem že uspešno reševal Dravo, Krško in nazadnje Krko, upam, da bo tako tudi z novim klubom. Imam te izkušnje, kako se rešiti, ampak na koncu gredo zasluge, da smo misije nemogoče uspeli pretvoriti v uspeh, tudi mojim sodelavcem in igralcem, ne le meni.”

Foto: Rok Zore

Novi strateg Radomelj ni imel veliko časa za spoznavanje z novimi varovanci. Je ekipo že spoznal? “Po vrnitvi z Albanije sem si ogledal dve, tri tekme Radomelj, proti Mariboru, v živo proti Domžalam, ko jih je vodil še Dave McDonough in rad bi bil odkrit. Po treh dneh vidim, da so NK Radomlje čudežno okolje. Ljudje, ki delajo večinoma amatersko, imajo radi nogomet, igralci so zelo pridni, si želijo uspeti, vse je čisto kot solza, organizacija je odlična, pogoji za delo so enkratni, če vzamemo v obzir, da smo v Sloveniji. Veseli me, da sem sprejel ta izziv, saj sem spoznal okolje, v katerem so moji igralci morda še preveč pridni in profesionalni. Ob tem se moram zahvaliti prejšnjemu vodstvu na čelu z Robertom Pevnikom, saj je ekipa izjemno fizično in kondicijsko pripravljena.  Morda prvič slišite, da novi trener hvali prejšnjega, ampak moram povedati, da je celoten strokovni štab med zimskimi pripravami naredil enkraten posel na področju fizičnih priprav, tako da je tudi meni precej lažje,” je svojega predhodnika in sodelavce pohvalil Zildžović.

Radomlje že v prem pomladanskem krogu čaka izjemno pomembna tekma. Mlinarji lahko zaostanek za Aluminijem zmanjšajo na šest točk, v primeru poraza bi se razlika povečala na zajetnih dvanajst točk. “Se popolnoma strinjam z vami. To ni tekma za tri točke, to je tekma za šest točk. Naredili bomo vse, da v duhu ‘Fair-Playja’ zmagamo to tekmo. Mislim, da smo dobro pripravljeni, še posebej v kondicijskem smislu. Glede taktike sem v treh dneh že vpeljal nekaj sprememb. Če bo to dovolj za soboto? Mislim, da bo dovolj, ker smo pridni in pošteni. Dobro se bomo pripravili na nasprotnika, Aluminij sem dvakrat gledal v živo, odkar sem se vrnil z Albanije. To je moštvo, ki igra izjemno dober nogomet, vidi se ideja prejšnjega trenerja Špehonje, kakšna pa je sprememba po prihodu novega trenerja? Upam, da na slabše.”

Foto: Rok Zore

S spremembo na trenerskem stolčku so bili Radomljani prisiljeni v tveganje, ki se lahko izkaže tudi kot dobitna kombinacija. Radomeljski nogometaši pod vodstvom novega trenerja namreč niso odigrali niti enega pripravljalnega srečanja, posledično pa Kidričani ne poznajo načina igre. Bo prav to skrito orožje Radomljanov za sobotno tekmo? “Ne, mislim, da ne rabimo skritega orožja. Smo NK Radomlje, igramo doma, na našem igrišču. Kdorkoli nas bo, ko bomo igrali doma, poizkušal premagati se bo moral zelo potruditi, ne glede na to če bo to Maribor, Olimpija ali Celje,” je pogovor samozavestno zaključil Zildžović.

Novinec na radomeljski klopi je v slovenskem prvenstvu kot nogometaš Celja in Korotana odigral 50 tekem, kasneje pa je v nižjeligaški konkurenci pomagal tudi Krškemu in Krki, spomladi pa bo lahko računal na praktično nespremenjen strokovni štab. Le-tega so že v času trenerja Pevnika tvorili pomočnik Milan Anđelković ter Martin Magister in Dino Šeremet, ki skrbita za fizično pripravo oziroma delo z vratarji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…