V taboru Maribora se po sobotni zmagi v Velenju že pripravljajo na sobotno tekmo z Domžalčani. Dvoboj v Ljudskem vrtu bi lahko vijoličaste že povsem približal naslovu državnega prvaka, ki bi ga lahko Štajerci tudi teoretično potrdili v Ljubljani. Tudi po zaslugi točk v Šaleški dolini, h katerim je svoj delež pristavil tudi Adis Hodžić.


Zasavski nogometaš se je v članski dres vrnil prvič po lanskem oktobru in odigral še šesto člansko preizkušnjo v letošnji sezoni. Za razliko od jesenskih dvobojev je tokrat zaigral na levi strani igrišča, kar sicer ni njegov naravni položaj. “Boljše se znajdem na desni, a lahko izpolnim naloge tudi na levi strani. Zadolžitve so podobne, morda je problem le v predložku, saj je leva noga nekoliko slabša, a sem poskušal čim več sodelovati tudi pri napadalnih akcijah,” je za klubsko spletno stran dejal 18-letni up, ki je ob tem dodal: “Trener mi je znova namenil priložnost za igro in upam, da sem upravičil zaupanje. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi odigral dobro tekmo in pomagal ekipi.”

Hodžić je bil z 18 leti najmlajši član začetne enajsterice, ki je bila zaradi poškodb Dareta Vršiča in Mitje Vilerja nekoliko mlajša kot ponavadi. Je tudi Darko Milanič, ki je mladeničevo predstavo ocenil kot korektno, svojemu varovancu namenil posebna navodila? “Dejal mi je, naj odigram mirno, kot znam. Pojasnil mi je, kaj pričakuje od mene in po kakšnih rešitvah poseči, da bi šlo vse po načrtih. V tej vlogi sem že bil tudi na nekaterih klubskih tekmah za mladince in na reprezentančnih preizkušnjah, tako da zame ni bila novost. Pripravljen sem sprejeti vsako vlogo, trener pa bo odločil, kdaj bom spet dobil priložnost. Vesel sem vsake minute na igrišču,” skromno odgovarja nekdanji up Olimpije.

Tudi Hodžić pa po novi zmagi in koraku bližje k naslovu ni skrival veselja: “Igrali smo, kot smo se dogovorili pred tekmo. Cilj je bil, da imamo nadzor nad igro in onemogočimo nasprotnika. Ob tem, da ne dobimo gola pa smo iskali našo pot do velenjske mreže. Uspelo nam je, prišli smo do treh točk in po pomembni zmagi gremo počasi proti lovoriki, ki si jo vsi skupaj želimo,”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…